Jongeren met tinnitus gezocht voor afstudeerproject

De afstudeerscriptie en beeldend eindwerk van Floor Wolven – student aan de opleiding Graphic Design aan de Hogeschool voor de Kunsten, ArtEZ - gaat over tinnitus bij jongeren en de preventie ervan. Zij is van mening dat als hier meer aandacht voor is, de toename van tinnitus onder deze doelgroep afneemt. Voor haar project zoekt ze jongeren met tinnitus die met haar in gesprek willen gaan.

Het doel van haar project is om bewustwording te creëren onder jongeren waardoor tinnitus te voorkomen is. Ondanks dat tinnitus meerdere oorzaken kan hebben ligt de focus van Floor op tinnitus ontstaan door gehoorschade tijdens recreatie. Denk hierbij aan het te lang en of te hard luisteren naar muziek via persoonlijke muziekspelers en oortjes. Maar ook aan blootstelling aan versterkte muziek en/of geluid tijdens onder meer concerten, festivals of in uitgaansgelegenheden.

Te maken met tinnitus? Floor gaat graag met je in gesprek

Ze is op zoek naar jongeren die ervoor openstaan om met haar in gesprek te gaan over hun ervaring met tinnitus. Ben jij degene naar wie zij op zoek is? En heb je bijvoorbeeld een idee hoe je jouw tinnitus zou visualiseren. Wat jij had willen weten of kunnen doen om het te voorkomen? Hoe had jij bewust gemaakt kunnen worden? Wil je meedenken? Neem dan contact op met Floor Wolven via F.Wolven@student.ArtEZ.nl

Lees ook:

Publicatiedatum: 15 februari 2023