Hoormij Magazine in het teken van tinnitus

Vanaf 8 februari 2019 kunnen leden van Stichting Hoormij/NVVS Hoormij Magazine weer op de mat verwachten. Dit eerste nummer van 2019 staat in het teken van tinnitus. Zo vertelt Erik Jan Hartemink over de wijze waarop hij omgaat met zijn oorsuizen: 'Je mag best verdrietig zijn, maar pak jezelf op. Ik heb mezelf op een gegeven moment de vraag gesteld: Als dit is wat het is, wat dan?' Zijn antwoord: 'dan kan ik er mee leven.' En er is het verhaal van het echtpaar Bert de Kort en Ingrid Nijskens. Zij heeft tinnitus. Hoe is het voor Bert als partner? KNO-arts Diane Smit zet uiteen waarom zij zo gefascineerd is door tinnitus en wat de stand van zaken is op het gebied van behandeling en onderzoek.
Tevens is er onder meer aandacht voor het BCD, een botverankerd implantaat, het verband tussen roken en een gehoorschade en waarom rouw hoort bij gehoorverlies.

Het belang van aandacht voor tinnitus

Stel je eens voor. Vierentwintig uur per dag herrie in je hoofd. Wat als je altijd een ruis, piep, brom, fluit, suis of een ander geluid hoort? Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben hiermee te maken. Het aantal stijgt, vooral onder jongeren. Goede voorlichting en preventie zijn meer dan ooit nodig. Van 4 tot en met 9 februari 2019 organiseert Stichting Hoormij voor de 5e keer de Week van het Oorsuizen.

Steun Stichting Hoormij en word lid

De Commissie Tinnitus & Hyperacusis van de Stichting Hoormij/NVVS zet zich in om kennis te bundelen en brengt ervaringsdeskundigen samen. Doel: betere en snellere diagnostiek en behandeling, en lotgenotencontact voor mensen met deze, ook bij medische professionals, aandoening. Met jouw steun kunnen wij een verschil maken. Doneer vandaag nog! Als lid ontvang je Hoormij Magazine 4 keer per jaar in de brievenbus.

Relevante links


Publicatiedatum: 31 januari 2019