Eén van de oprichters Apeldoorns Duizeligheidscentrum krijgt Koninklijke onderscheiding

Dr. Roeland van Leeuwen kreeg 14 april 2022 een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Ton Heerts reikte hem de versierselen uit, die horen bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde tijdens een symposium ter gelegenheid van zijn afscheid als neuroloog bij Gelre Ziekenhuis Apeldoorn. Van Leeuwen is één van de oprichters van het Apeldoorns Duizeligheidscentrum. Mensen met klachten over duizeligheid en evenwicht kunnen in één afspraak met een KNO-arts én een neuroloog praten, wat eindeloze herhaalbezoeken aan het ziekenhuis voorkomt. Hij heeft zich op diverse manieren ingezet om zijn kennis over duizeligheid te delen.

Hij verzorgde cursussen en nascholing, was spreker bij landelijke symposia en patiënten-bijeenkomsten en schreef meer dan 50 wetenschappelijk artikelen over de duizeligheid en de impact van duizeligheidsklachten op de kwaliteit van leven van patiënten. Daarmee heeft de heer Van Leeuwen een bijzondere en unieke bijdrage geleverd aan de patiëntenzorg in Nederland.

Hoormij NVVS interviewde hem over de volgende onderwerpen:

Erkenning voor vestibulaire migraine

En wij publiceerde de link van een artikel in Medisch Contact waarin hij antwoord gaf op de vraag of je nog kan autorijden met de ziekte van Ménière.

Bron: Apeldoorn.nl
Lees ook:

Welke evenwichtsaandoeningen zijn er?

Breng je evenwichtsklachten in kaart voor de juiste diagnose

Publicatiedatum: 11 mei 2022