Een kind met gehoorverlies? Volg de gratis online voorlichting over gehoorapparatuur

Is een kind in jouw omgeving slechthorend of doof en wil je daarom een beter beeld krijgen van de oorzaken en gevolgen van gehoorverlies? Deze online module vol tips en informatie is bedoeld voor iedereen die contact heeft met een slechthorend of doof kind, zowel in een werk- of privésituatie. Deze gratis online voorlichting wordt georganiseerd door Deelkracht en duurt ongeveer anderhalf uur.

Je krijgt inzicht in de werking van het oor, in verschillende vormen van gehoorverlies en in de bediening van hoorapparatuur. Aan de hand van korte fragmenten ervaar je bovendien hoe het is om slechthorend of doof te zijn. Je leert hoe je een (spraak)audiogram leest en je krijgt praktische informatie over het bedienen en controleren van (solo-)apparatuur. Ook krijg je tips over de omgang en communicatie met slechthorende of dove kinderen.

Voor wie?

Deze online module is bedoeld voor iedereen die contact heeft met een slechthorend of doof kind, in een werk- of privésituatie.

Gratis beschikbaar

De voorlichting is gratis en online beschikbaar. Voor vragen of opmerkingen over deze online voorlichting kan je mailen naar academie@kentalis.nl.

Bron: Deelkracht

Publicatiedatum: 22 maart 2021