Deelkracht zoekt ervaringsdeskundigen over gebruik hoortoestellen

Deelkracht - voor jonge slechthorende en dove kinderen - is in 2020 het project 'Wat Hoor Ik' gestart. Met als doel het inzicht van ouders en professionals te vergroten over gehoorverlies en het effect van hoorrevalidatie op de gesproken taalontwikkeling van deze kinderen. Daarnaast richt het project zich op het vergroten van de vaardigheden van ouders en professionals in het gebruik van en de omgang met hoorhulpmiddelen. Voor het project 'Wat Hoor ik' zoekt Deelkracht ervaringsdeskundigen die zich willen aansluiten bij één van de werkgroepen. Ben jij een ouder van een slechthorend kind of ben je zelf slechthorend? En lijkt het je leuk om met mee te denken over het gebruik van hoortoestellen? Dan zijn zij op zoek naar jou!

Deelkracht organiseert werkgroepen waarbij professionals uit de zorg, onderzoekers en ervaringsdeskundigen samen komen. Zo kunnen ze de dingen waar ze aan werken van alle kanten bekijken, zodat ze samen tot de beste oplossingen komen. Ze willen met elkaar gaan nadenken over de begeleiding aan ouders bij het gebruik van hoortoestellen en hoe ze deze processen kunnen verbeteren. Wat zijn de belangrijkste wensen? Wat kan er nog ingezet worden? En hoe? Samen willen ze uiteindelijk mooie producten gaan (door)ontwikkelen waarmee hoortoestelgebruik kan worden verbeterd.


Oproep ervaringsdeskundigen

Zij zoeken twee typen ervaringsdeskundigen:

  • Ouders met een slechthorend kind tussen de 0 en 5 jaar dat hoortoestellen draagt of zou moeten dragen.
  • Slechthorende volwassenen die zelf al lang hoortoestellen dragen.

Zij zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Denk hierbij aan ervaringen met het gebruik van hoortoestellen, maar ook aan de begeleiding en informatie die vanuit professionals wordt geboden. Hiermee bedoelen ze audiologen en gezinsbegeleiding. Het is goed als je je hiervoor ook kunt verplaatsen in andere ouders van slechthorende kinderen of andere slechthorende volwassenen en dus vanuit een breed perspectief inhoudelijk mee kunt denken.

Wat krijg je hiervoor?

De werkgroepen duren per keer 2,5 uur.  In 2021 zijn er drie of vier bijeenkomsten op de planning. Voor iedere bijeenkomst ontvang je een digitale cadeaubon ter waarde van € 50,-. En misschien nog belangrijker: op deze manier draag je een mooi steentje bij aan toekomstige producten die professionals en ouders van jonge D/SH kinderen helpen bij een optimale hoorrevalidatie.

Wanneer?

  • De eerste werkgroepen vinden op 18 of 29 maart 2021 plaats via beeldbellen.

Aanmelden

Je kunt je vóór 1 maart 2021 aanmelden door een e-mail te sturen naar Merel Maslowski via m.maslowski@kentalis.nl of Brigitte de Hoog via bdehoog@nsdsk.nl. Als je een tolk nodig hebt bij de werkgroepen, kun je dat via de mail laten weten. Ook als je vragen hebt of meer inhoudelijke informatie over de werkgroepen wilt.

Bron: Deelkracht

Publicatiedatum: 15 februari 2021