Boek 'Leven met slechthorendheid' sluit naadloos aan bij 'Hoorschade Preventie Project' van defensie

Bij Willem Dekker, de auteur van het boek 'Leven met slechthorendheid - Van actief beroepsofficier naar vrijwilliger in een patiëntenorganisatie'is een causaal verband vastgesteld tussen zijn hoorbeschadiging en de schietoefeningen bij defensie. Hij ontdekt - bij toeval - dat er bij defensie een groot ‘Hoorschade Preventie Project’ is gestart. Daarvoor zijn onder meer mobiele containers aangeschaft, waarmee op verschillende locaties in het land 20.000 hoortesten per jaar af te nemen zijn bij personeel dat aan schietoefeningen en ander hard geluid wordt blootgesteld. Ter ondersteuning van dit mooie initiatief overhandigde Dekker het eerste exemplaar van het boek aan commandeur Blom, de hoogste geneeskundige autoriteit bij defensie.

Beeld: Aaron Zwaal (bron: defensiekrant)

Dekker's gehoorbeschadiging houdt direct verband met de schietoefeningen bij Defensie. Toch neemt hij de krijgsmacht niets kwalijk. Wel wil hij duidelijk maken wat voor impact slechthorendheid heeft. Daarom bundelde hij z’n ervaringen in het boek ‘Leven met slechthorendheid’. Het geeft inzicht in hoe het is om te leven met ernstige en progressieve slechthorendheid. Daarnaast geeft het een kijkje in de patiëntenorganisatie Hoormij.NVVS. Hij stelt eveneens op neutrale wijze - vanuit gebruikersoptiek - wantoestanden binnen de hoorbranche aan de orde. Dekker is een gepensioneerd landmacht kolonel. 

Aanrader

Een verhaal over de impact van zijn slechthorendheid op persoonlijk, sociaal en maatschappelijk vlak. Een boek voor de 1,3 miljoen slechthorenden in Nederland, voor iedereen die iemand kent met een hooraandoening en voor de mensen die als vrijwilliger actief zijn in een patiëntenorganisaties. Kortom: een boek dat heel veel mensen moeten lezen.

Bestellen

Het boek Leven met slechthorendheid - Van actief beroepsofficier naar vrijwilliger bij een patiëntenorganisatie is verkrijgbaar via Boekscout en kost € 21,50 of bestel het via Bol.comPublicatiedatum: 08 juni 2021