Altijd al gebarentaal willen leren?

TYD is hét platform waar je terecht kunt voor allerlei vraagstukken rondom de Nederlandse Gebarentaal en doven(-cultuur). Samen met (ervarings-)deskundigen uit de dovengemeenschap en de gediplomeerde docenten willen ze mensen kennis laten maken met de Nederlandse Gebarentaal en de dovencultuur. Nu presenteren ze: het MDT-Unmuted project. Dat is de afkorting van Maatschappelijke Diensttijd. Dit door de overheid gesubsidieerde initiatief nodigt dove, slechthorende en horende jongeren van 12 tot 31 jaar uit om deel te nemen.

Bij MDT-Unmuted werken ze met een buddy-systeem waarin dove, slechthorende en horende jongeren elkaar kunnen ondersteunen en helpen tijdens diverse activiteiten, zoals gebarentaallessen en uitstapjes naar de dovencultuur. Samen leren, vragen stellen, discussiëren en reflecteren staan centraal, en ze moedigen deelnemers aan om hun eigen leerproces te sturen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun ontwikkeling.

Waarom meedoen?

  • gratis gebarentaallessen, aangepast aan het niveau van de groep (beginners tot aan gevorderden);
  • Toegang tot de dovencultuur via boeiende uitstapjes;
  • ruimte voor vragen, discussie en reflectie;
  • samenwerken met een diverse groep jongeren.

Deelnemen en aanmelden

Wil jij meedoen? Of ken je iemand die geïnteresseerd is? Individuele aanmeldingen zijn welkom, maar je kunt ook samen met vrienden, familie, collega's, buren of sportgenoten deelnemen.

  • TYD is geïnteresseerden aan het werven om groepjes te vormen
  • Projectstart: Na 1 september 2024 (exacte datum volgt)
  • Aanmelden: Meld je aan via het aanmeldformulier via de website van TYD

Contact

Heb je een vraag of wil je iets met TYD bespreken? Dat kan! Stuur een mailtje naar: contact@tyd.nl

Publicatiedatum: 13 juni 2024