Universiteit Maastricht zoekt deelnemers voor 'Gelukkig ondanks Tinnitus'-programma

Voor een nieuw wetenschappelijk onderzoek biedt de Universiteit Maastricht een gratis online zelfhulpprogramma aan voor mensen met tinnitus. Het ‘Gelukkig ondanks Tinnitus’-programma is niet gericht op het wegnemen van het oorsuizen, maar op het vergroten van het welbevinden. Gedurende acht weken kun je werken aan vaardigheden voor een gelukkig(er) leven ondanks tinnitus. 

LET OP: DEELNAME IS NIET MEER MOGELIJK. ZE HEBBEN INMIDDELS GENOEG KANDIDATEN.

Het programma biedt wekelijks verschillende onderwerpen en opdrachten die kunnen helpen bij het vergroten van het welbevinden. Ook is er ondersteuning via telefoon of e-mail mogelijk. Ben je gemotiveerd en in de mogelijkheid om gedurende drie uur per week aan het online zelfhulpprogramma te besteden? Bekijk de voorwaarden voor deelname.

Goede resultaten

Dit programma leverde in het verleden al goede resultaten op bij chronische pijnpatiënten. Verschillende onderzoeksbevindingen doen vermoeden dat dit programma ook van betekenis kan zijn voor mensen met tinnitusklachten. Deze vraag wil de Universiteit Maastricht momenteel onderzoeken.

Voorwaarden deelname

Heb je langer dan drie maanden last van tinnitus? Ben je tussen de 18 en 60 jaar? Heb je in de afgelopen drie maanden geen psychologische of multidisciplinaire tinnitus behandeling gevolgd als ook geen psychiatrische of neurologische diagnose ontvangen? Heb je toegang tot internet en een goede beheersing van de Nederlandse taal? Ben je gemotiveerd en in de mogelijkheid om gedurende drie uur per week aan het online zelfhulpprogramma te besteden? Dan is het ‘Gelukkig ondanks Tinnitus’ programma mogelijk iets voor jou!

Waardering

Als blijk van waardering ontvang je aan het einde van de studie een bon ter waarde van € 50,-. Daarnaast hopen ze uiteraard dat je positieve effecten van het ‘Gelukkig ondanks Tinnitus’ zelfhulpprogramma mag ondervinden.

Meer informatie en aanmelden

DEELNAME IS NIET MEER MOGELIJK.

Het UM-onderzoeksteam van ‘Gelukkig ondanks Tinnitus’:
Verantwoordelijke onderzoeker Dr. Marjolein Hanssen, CPS, Universiteit Maastricht.
In samenwerking met Dr. Rilana Cima, KU Leuven/CPS Universiteit Maastricht en studentonderzoekers Jente Koetje en Marijn Stemerdink, studenten Geestelijke Gezondheidswetenschappen, Universiteit van Maastricht.

Publicatiedatum: 11 mei 2021