UMC Utrecht zoekt mensen die nagenoeg doof zijn voor onderzoek

Binnen de afdeling KNO van het UMC Utrecht wordt de functie onderzocht van het deel van de hersenen dat geluiden verwerkt bij dove mensen. Dit doen zij met behulp van metingen van hersenactiviteit. De resultaten hiervan kunnen belangrijk zijn voor de kennis over succeskansen bij het gebruik van cochleaire implantaten, die bedoeld zijn om dove mensen weer te laten horen.

Voor dit onderzoek is UMC Utrecht hard op zoek naar mensen, jonger dan 60, die zo slecht horen dat ze andere mensen niet kunnen verstaan als ze alleen naar het geluid luisteren (zonder lipbeeld), zelfs met een hoortoestel. Mensen die dus (nagenoeg) doof zijn. Formeel wordt de grens gelegd bij 60% verstaansscore (eventueel met hoortoestellen) in de standaard spraaktest die in NL wordt afgenomen. Behoor je tot de bovengenoemde groep mensen en heb je (nog) geen cochleair implantaat? Dan kun je UMC Utrecht helpen om nog meer kennis te verkrijgen over de werking van het brein.

Meer informatie en aanmelden

Als je interesse hebt, kun je vrijblijvend contact opnemen met een van onderstaande onderzoekers. Eén van hen stuurt je dan meer informatie toe over dit onderzoek. Je kunt contact opnemen met Huib Versnel H.versnel@umcutrecht.nl of Darin Zwaan d.n.zwaan@umcutrecht.nl.

Bron: OPCI 

Publicatiedatum: 02 maart 2020