TU Delft organiseert DHI Health College: Oorverdovende stilte; tinnitus begrijpen en verlichten

Kunnen we met crowdscience en bio-elektronica tinnitus het zwijgen opleggen? Volgens de laatste klinische inzichten is tinnitus het gevolg van neuronen in het brein die niet de door hen verwachte informatie krijgen en dan maar spontaan signalen gaan afvuren. Bovendien doet er een heel netwerk aan neuronen aan mee dat zich over meerdere delen van de hersenen uitspreidt. Ingewikkelde materie die Dirk de Ridder (hoogleraar neurochirurgie en tinnitus-autoriteit) beheerst. En hoogleraar bio-elektronica Wouter Serdijn vertelt over het meest vernuftige neurostimulatie-apparaat ter wereld dat vanaf januari 2024 klinisch getest wordt. Kom jij naar het congres dat de TU Delft op 6 februari 2024 organiseert?

Het piept, bromt, fluit en ruist. Tinnitus houdt twee miljoen Nederlanders in zijn greep en drijft velen daarvan tot wanhoop. Het geluid maskeren, cognitieve gedragstherapie en zelfs gehoorimplantaten – het helpt allemaal maar weinig. Maar nu hebben wetenschappers van verschillende disciplines de handen ineengeslagen. 

Naast Dirk de Ridder en Wouter Serdijn vertelt Joop van Gent over het project TinnitusHouse, waarin crowdscience – het vergelijken van eigenschappen van duizenden patiënten – hét verschil kan maken; voor jezelf, anderen, en als wegwijzer voor verder onderzoek naar een effectieve behandeling van tinnitus. Eén iemand van de twee miljoen die deze avond in ieder geval zijn stem laat horen is Robbert Henk Reijenga, gitarist en zanger van The Raspers.

Wil jij op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken?

Dus wil je helemaal op de hoogte zijn van de laatste stand van de medische wetenschap, van TinnitusHouse, van vernuftige neurostimulatie en misschien wel de eerste daarmee behaalde klinische resultaten? Kom dan naar het Health College: Oorverdovende stilte; tinnitus begrijpen en verlichten. Het vindt op 6 februari om 19:30 uur plaats in de aula van de TU Delft. 

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie, het programma en aanmelden kun je terecht bij de TU Delft.

Publicatiedatum: 10 januari 2024