SuperHEARoes: Foto-expositie in Rotterdam over kinderen met cochleair implantaat

Van dinsdag 30 mei tot en met 13 juni 2023 wordt het Kruisplein in Rotterdam omgetoverd tot de locatie van de pop-up fototentoonstelling SuperHEARoes. Deze unieke expositie in het hart van Rotterdam presenteert twintig portretten van kinderen met een cochleair implantaat (CI). Dit speciale hoortoestel dat met een operatie in het oor geplaatst wordt, kan kinderen met ernstige gehoorproblemen helpen om te leren praten, mee te doen op school en te genieten van muziek. De portretten zijn gemaakt door fotograaf Jessica van der Mast, zelf ook  CI-drager.

Beeld: Jessica van der Mast

SuperHEARoes is georganiseerd in het kader van het internationale ESPCI-congres, dat plaatsvindt in de Doelen te Rotterdam. Het congres trekt wetenschappers, artsen, audiologen, logopedisten, psychologen en maatschappelijk werkers van over de hele wereld, die samenkomen om kennis en ervaringen te delen over cochleaire implantaten bij kinderen. Het ESPCI is het grootste internationale congres is op dit gebied wereldwijd. De organisatie ligt in handen van het Radboudumc in Nijmegen en het Erasmus MC Rotterdam.

(Veer)kracht

De foto-expositie SuperHEARoes belicht de kracht en veerkracht van kinderen met een cochleair implantaat. Elk portret toont de unieke persoonlijkheid en het potentieel van deze kinderen en geeft een inspirerend beeld van hun ervaringen en dromen. Door deze tentoonstelling midden in het bruisende centrum van Rotterdam te presenteren, willen we het bewustzijn vergroten en begrip creëren voor kinderen met gehoorverlies en de impact van cochleaire implantaten voor deze kinderen.
"We zijn heel blij om deze bijzondere tentoonstelling te presenteren tijdens het ESPCI-congres," aldus de organisatie van het congres. "De foto's vangen de moed en trots van deze kinderen en laten zien dat ze in staat zijn om volop deel te nemen aan de samenleving. We hopen dat de tentoonstelling een bron van inspiratie zal zijn voor zowel de congresdeelnemers als het brede publiek."

Unieke kans

SuperHEARoes is een unieke gelegenheid voor zowel professionals als het grote publiek om de verhalen achter cochleaire implantaten te ontdekken en de impact ervan op het leven van kinderen te begrijpen. De tentoonstelling is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van gehoorverlies en de innovatieve oplossingen die het biedt. En is mogelijk gemaakt door het Radboudumc, Erasmus MC en de gemeente Rotterdam.

Kom tussen 30 mei en 13 juni naar het Kruisplein in Rotterdam en laat je raken door de deze kinderen.

Lees ook:

  • Alles over een cochleair implantaat
  • OPCI behartigt de belangen, geeft voorlichting en draagt zorg voor lotgenotencontact voor mensen met een cochleair implantaat en voor mensen die een cochleair implantaat overwegen.
Publicatiedatum: 24 mei 2023