Subsidie voor Game Antinnitus

Marcel Geraeds is musicus en zelf chronisch tinnitus patiënt. Hij is de bedenker van het project 'Antinnitus, play tinnitus anyway', waarvoor hij van het stimuleringsfonds creatieve industrie € 23.000,- ontving. Antinnitus is een serious game in Virtual Reality waarmee tinnitus te bestrijden zou zijn. Patiënten kunnen kleine games in een interactieve hooromgeving in VR spelen. Door middel van biofeedback treedt regulering van het brein op en wordt het brein getraind het tinnitussignaal los te laten. De eerste tests worden gedaan met een deelnemersgroep van dertig mensen in een controleerde omgeving met medische specialisten, wetenschappers en een VR-ontwikkelaar.

Het doel is om een VR-omgeving te ontwikkelen waarin de deelnemers meetbaar invloed kunnen uitoefenen op hun brein en het tinnitussignaal middels een VR-game.

De subsidie wordt gebruikt voor het artistieke experiment en de ontwikkeling van de VR-omgeving. Hiervoor vindt samenewerking plaats met VR-studio House of Secrets. Vanuit de medische hoek werken onder meer Neurotherapie Centrum Hilversum en Jamzone mee aan de tests.

Bron: Stimuleringsfonds

Publicatiedatum: 12 januari 2022