Oproep: mensen met tinnitus gezocht voor korte documentaire

Dat ene feestje zonder oordoppen is de grootste fout van Stefans leven. Het eindigde namelijk in een ruis die nooit meer weggaat. Het is ook de inspiratie voor zijn film Oorwurm, een korte film over tinnitus. Stefan van den Bosch: "Oorwurm is mijn regiedebuut en ik droom van een carrière als filmregisseur. Ik heb zelf al een aantal jaren tinnitus en dit is een inspiratie geweest." De film is vanaf medio 2021 online te zien. De makers vinden het belangrijk om de kijkers van Oorwurm nader te informeren over de ernst en gevolgen van tinnitus en over het belang van goede voorlichting. Om aandacht te vragen voor dit maatschappelijke probleem maken ze - als aanvulling op de film - een mini-documentaire. Hiervoor willen ze een aantal mensen (met camera) interviewen over hun ervaring met tinnitus.

Ervaar jij oorsuizen, in welke vorm dan ook (piep, brom, sis, suis)? Ben je oud of jong, heb je al jaren tinnitus of pas net, of doe jij er alles aan om het te voorkomen? Neem dan contact met hen op. De opnames vinden (corona-proof) plaats in een studio in Dongen (NB) op woensdagmiddag 14 april 2021. Met deelname aan deze mini-docu lever je een waardevolle bijdrage aan dit maatschappelijke project. Bovendien krijg jij de film Oorwurm als één van de eerste te zien! Er is geen vergoeding beschikbaar.

Meedoen?

Wil je hen helpen? Stuur dan een email naar stefanvdbosch@icloud.com (Stefan van den Bosch) met daarin informatie over jezelf, zoals: leeftijd, foto, telefoonnummer en iets over jouw ervaring met tinnitus.


Stefan werkt samen met Vereniging GAIN (zij sponsoren zijn project) en Joris de Man - Vormgeving & Videoproductie .

Publicatiedatum: 17 februari 2021