OPCI start weer met huiskamerbijeenkomsten, nu ook online!

Door het hele land organiseert Onafhankelijk Platform Cochleaire Implantatie (OPCI) informele huiskamerbijeenkomsten. Belangstellenden komen samen in de huiskamer van één van de deelnemende gastadressen. Onder het genot van een kopje koffie of thee is er alle ruimte om vragen te stellen, ervaringen omtrent het cochleair implantaat te delen en informatie te verzamelen. De volgende huiskamerbijeenkomsten vinden plaats in Terneuzen, Vlaardingen en Roden. Met ingang van 1 juni 2020 geldt er, vanwege de corona-maatregelen, geen maximum meer aan het aantal mensen dat je thuis mag ontvangen. Wel moet de anderhalve meter- maatregel worden aangehouden. Om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden een huiskamerbijeenkomst te bezoeken zijn uitsluitend (kandidaat) CI dragers welkom. Én OPCI organiseert nu ook online bijeenkomsten.

Wil je ook wel eens kennismaken met mensen met een Cochleair Implantaat (CI)? Heb je vragen over het gebruik van je CI of andere hoor- hulpmiddelen voor het CI? Overweeg je een CI en wil je er wel eens wat meer over weten? Kom dan ook eens naar een huiskamerbijeenkomst in:


Tijd: 19.30 tot 21.30 uur.

Er is geen documentatietafel. Documentatie zal, indien gewenst, uitgereikt worden.


Corona-maatregelen

  • Met koorts, hoesten of verkoudheid ben je niet welkom. Wij rekenen op ieders eigen verantwoordelijkheid. Blijf thuis bij deze klachten.
  • Bij binnenkomst worden er geen handen geschud.
  • Bij binnenkomst reinigen we de handen met desinfecterende gel.
  • Niet medische mondmaskers zijn, indien gewenst, beschikbaar.
  • Gedurende de avond blijft iedereen op 1.5 meter afstand van elkaar.

Informatie en aanmelden

Wil je een huiskamerbijeenkomst bijwonen? Dan kun je je aanmelden via huiskamerbijeenkomsten@opciweb.nl

Er kunnen maximaal 6 à 7 deelnemers mee doen per huiskamerbijeenkomst. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van je inschrijving, het adres en een routebeschrijving.

Jouw huiskamer voor OPCI beschikbaar stellen?

Is jouw huiskamer geschikt om, met in acht neming van de 1.5 meter afstand regel, minimaal zes gasten (inclusief gespreksleider en schrijftolk) te ontvangen, en wil je jouw huiskamer beschikbaar stellen voor een OPCI huiskamerbijeenkomst? Neem dan contact op via huiskamerbijeenkomsten@opciweb.nl.


Online OPCI-bijeenkomsten - Cochleair Implantaat

Is Terneuzen, Vlaardingen of Roden te ver weg? Of vind je het toch nog spannend om meerdere mensen in één ruimte af te spreken?Misschien is dan een 'online huiskamerbijeenkomst - Cochleair Implantaat' iets voor jou? OPCI maakt gebruik van het communicatie platform voor slechthorende, dove en horende mensen: Op 1 lijn. Een eenvoudig en gebruiksvriendelijk platform. Met ondersteuning van schrijf- en gebarentolken. Doe je mee? Je bent van harte welkom! Aanmelden kan per e-mail via huiskamerbijeenkomsten@opciweb.nl. Na je aanmelding ontvang je een e-mail met uitleg over de, zeer eenvoudige wijze van aanmelden en gebruik, van het platform Op 1 lijn. Deze bijeenkomsten vinden plaats op 14 juli en 28 juli en 25 augustus 2020 van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Bron: OPCI

Publicatiedatum: 02 juli 2020