Oorwurm: korte film over tinnitus online

Dominique, Laura en Jordi hebben last van tinnitus. “Ach, dat kan toch geen kwaad” of “Dat trekt wel weer weg” dachten zij. Jong, onbezonnen en zich van geen kwaad bewust. Maar kwaad kon het toch. Deze dappere dodo’s vertellen over hun ervaring met tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd. Hoe onwetend of eigenwijs zijn ze geweest, wat is de impact ervan op hun leven en hoe gaan ze er nu mee om? Luister je niet naar ons, luister dan naar Dominique, Laura en Jordi.

In Nederland hebben ruim 1 miljoen mensen tinnitus. Die piep, brom, fluit of ruis is er 24/7 en beïnvloedt iemands leven vaak ernstig. Hoe hebben zij gehoorschade opgelopen, wat is de impact van de piep en welke boodschap hebben zij voor anderen? Dominique, Laura en Jordi vertellen erover in deze korte documentaire. (rechts)

Meer weten? Check: geengepiep.nl/oorwurm

Lees ook:

Tinnitus Jong Netwerk van Hoormij∙NVVS

Het aantal jongeren met tinnitus stijgt. Wat als - bijvoorbeeld - de piep die je na het stappen hoort, niet meer verdwijnt? Tinnitus Jong Netwerk, onderdeel van Hoormij∙NVVS richt zich op contact tussen jongeren met tinnitus. Tinnitus Jong Netwerk is vooral actief op een besloten Facebook - pagina en Instagram. Ze posten berichten, organiseren evenementen en jij hebt de vrijheid om zelf te plaatsen wat je wilt. Bijvoorbeeld vragen te stellen die je hebt of je ervaringen te delen. Er zijn niet zoveel regels, behalve dat je elkaar respecteert. Interesse? Je bent van harte welkom.Publicatiedatum: 25 mei 2021