Online Tinnitus Symposium brengt kennis en specialisten bijeen

Op zaterdag 26 maart van 10.00 tot 13.00 uur organiseert de Tinnitus Academie uit Enschede hét Online Tinnitus Symposium voor mensen met tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten, hun partners en andere geïnteresseerden in dit onderwerp. Gerenommeerde specialisten en artsen, met nationale en internationale bekendheid, delen die dag hun kennis en expertise over tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten.

- ADVERTENTIE -

Onder begeleiding van Hendrik Verschuur, KNO-arts Haaglanden Medische Centrum, delen vier artsen en specialisten de nieuwste ontwikkelingen over tinnitus, hyperacusis en aanverwante klachten met jou. Diederick van Zuijlen, KNO-arts topklinisch Medisch Spectrum Twente, zal inzicht geven over de anatomische en organische achtergrond van tinnitus. Aan de hand van praktische voorbeelden vertelt neuroloog en PMA-specialist Cobie Baart over de invloed van het brein op tinnitus en de mogelijkheden die je zelf hebt om klachten te beïnvloeden. Miranda Hanskamp, specialist in Cranio Facial Therapy (CRAFTA) legt de verbanden tussen verschillende fysieke en mentale componenten en tinnitus. Vervolgens deelt Nicole Bekhuis, oprichtster Tinnitus Academie en tinnituservaringsdeskundige, haar inspirerende verhaal. Zij heeft zelf aan den lijve ondervonden hoe het was om ernstig tinnitus te hebben, maar geniet nu weer van de rust en stilte in haar hoofd. Daarnaast vertellen tinnituservaringsdeskundigen hun verhaal en is er de gelegenheid om online vragen te stellen aan de aanwezige specialisten, artsen en tinnituservaringsdeskundigen. Ben jij erbij? Meld je hier aan.

Effectieve methode

Mensen met tinnitus - ook wel oorsuizen genoemd – ervaren vaak 24/7 een hinderlijk geluid, bijvoorbeeld een ruis, een hoge pieptoon of een laag brommend geluid of combinatie van geluiden. Recent onderzoek toont aan dat onze hersenen een wezenlijke rol spelen bij tinnitus. Dit inzicht is onder andere geïntegreerd in de op maat gemaakte trajecten van de Tinnitus Academie. Vanuit onze gezamenlijke missie om mensen weer te kunnen genieten van rust en stilte staan wij voor jou klaar. Waar het hedendaagse zorgsysteem stopt gaan wij verder, want het kan anders! Lees meer over onze behandelmethodiek, trajecten en het Online Tinnitus Symposium op Tinnitus Academie.

Publicatiedatum: 03 maart 2022