Nieuw: Jongerenlidmaatschap Hoormij∙NVVS

Zoek je meer informatie over (omgaan met) een gehoor- en evenwichtsaandoening? Heb je behoefte aan contact met andere jongeren? Of wil je jouw stem laten horen zodat jouw belangen behartigd worden bij de politiek, zorgverzekeraars en hulpverleningsinstanties? Dan ben je bij Hoormij∙NVVS aan het juiste adres. Je ontvangt tevens vier keer per jaar Hoormij Magazine. Tot 30 jaar betaal je €20,- en check je zorgverzekeraar, want soms krijg je dit bedrag vergoed.

> Meld je aan. Je bent van harte welkom

Slechter horen of te maken hebben met een gehoor- en/of evenwichtsaandoening kan een strijd zijn. Met jezelf, voor acceptatie. Met mensen in je omgeving, die niet echt door hebben wat je meemaakt. In het gesprek met artsen bij wie je steeds opnieuw moet uitleggen wat de gevolgen zijn van je aandoening. Het zegt niets over jouw kwaliteiten, maar door bijvoorbeeld vermoeidheid, concentratieproblemen of overprikkeling is het wel van invloed op je functioneren. Bij Hoormij∙NVVS begrijpen we dat.

Contact met anderen die in hetzelfde meemaken

We lossen het niet allemaal voor je op, maar we zetten ons met jou in voor iedereen met deze problematiek. We brengen je in contact met andere jongeren die hetzelfde meemaken Je krijgt actuele informatie over aandoeningen, maar ook over de (on)mogelijkheden van hulpmiddelen. Waardoor jij de beste keuze voor jou kunt maken. En wij zetten ons in voor jouw belangen. Hoe? Denk aan het stimuleren van onderzoek, lobby richting vele partijen, het verbeteren van toegankelijkheid van gebouwen en goede integratie op school en werk.

Vergoedingen zorgverzekeraar

Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden een deel van het lidmaatschapsgeld. Jongeren tot 30 jaar betalen € 20,-. Kijk voor meer informatie op bijvoorbeeld Zorgwijzer of de Patiëntenfederatie. 

Wat doen wij voor jou?

Hoormij·NVVS biedt betrouwbare informatie, voorlichting, tips en adviezen, behartigt de belangen van mensen met een gehoor- en evenwichtsaandoening en brengt je in contact met lotgenoten. Lees wat Hoormij∙NVVS voor jou doet.

Lees ook:

Publicatiedatum: 14 juli 2021