Nieuw boek: Klein geluk voor de mantelzorger

Klein geluk voor de mantelzorger is een positief boek. Het biedt allerlei mogelijkheden om goed voor jezelf te zorgen. Er is niemand die we zo slecht behandelen als onszelf. Dat is wonderlijk, je zorgt gul voor een naaste en je tuimelt als je niet uitkijkt vrijwel direct in de valkuil om jezelf daarbij te vergeten. Iets doen voor iemand anders maakt gelukkig, dat blijkt uit onderzoek. Maar als je te veel in de ‘zorgstand’ staat en je het zorgen voor jezelf uit het oog verliest, kan het goed misgaan.

Er is in Nederland gelukkig veel geregeld om het leven van mantelzorgers te verlichten, en ieder jaar komen er meer vergoedingen en voorzieningen bij. Er zijn zorghotels, hulphonden, digitale bezoekplanners, gratis telefonische hulplijnen, inspirerende boeken en blogs, lotgenotengroepen, mantelzorgmakelaars, buurtprojecten en nog ontzettend veel meer. In dit boek - Klein geluk voor de mantelzorger - worden veel van die mogelijkheden besproken. Je kunt dit boek gebruiken als een dierbare vriend of vriendin die je helpt te herinneren
om heel goed voor jezelf te zijn.

Klein Geluk en Positieve Gezondheid

Klein geluk voor de mantelzorger bestaat uit ‘recepten’ voor Klein Geluk. In de herziene versie (2022) is het boek aangepast aan de visie van Positieve Gezondheid. Positieve Gezondheid gaat ervan uit dat er zes gebieden in je leven zijn die een rol spelen in je gevoel van geluk en gezondheid. Die gebieden zijn: Dagelijks functioneren, Meedoen, Lichaamsfuncties, Mentaal welbevinden, Zingeving en Kwaliteit van leven. Aan de hand van deze zes gebieden kies je welk deel van je leven je op dit moment meer aandacht wilt geven. Vervolgens zoek en vind je in dit boek suggesties om bijvoorbeeld lekker samen op pad te gaan, hulp te vragen, grenzen aan te geven of de sleur te doorbreken. Of misschien heb je wel zin om één van de vijftien oppeppers toe te passen om je weer kwiek en energiek te voelen. De simpele aanwijzingen helpen je stap voor stap het Kleine Geluk terug te brengen in je leven. Zo kun je helemaal op jouw manier een veerkrachtige mantelzorger zijn, met alle steun en hulp die jij nodig hebt. Bij alle recepten verwijzen de auteurs Maria Grijpma en Inge de Jager naar inspirerende boeken en websites en lees je hoe andere mantelzorgers hun leven lichter maken door goed voor zichzelf te zorgen. 

We wensen je veel ‘Klein Geluk’ toe bij het zorgen voor een ander.

Meer informatie en bestellen

Hier kun je het boek inkijken. Hier kun je het onder andere bestellen: Bol.com

Lees ook:

Publicatiedatum: 28 september 2022