Muzikale gehoortraining voor mensen met een cochleair implantaat

Slechthorend Amsterdam en Stichting Musi-CI hebben de handen ineengeslagen om de training Musi-CI in het najaar in Amsterdam aan te bieden. Deze muzikale gehoortraining geeft gebruikers van een cochleair implantaat (CI) handvatten én spierballen om weer zelf met muziek aan de slag te gaan. De trainer is Joke Veltman. Het doel? Meer plezier in de muziekbeleving. De mogelijkheid daarvoor heb je al in je en die gaan we wakker maken. Dit is een intensief proces, dat eigenlijk nooit ‘af’ is. Je ontwikkelt een nieuwe, actieve houding ten opzichte van muziek, waarbij je leert de grenzen van je muziekbeleving op te zoeken en te verleggen.

De Musi-CI is er voor iedere volwassen CI-gebruiker, die de revalidatiefase en de aanpassingen door de audioloog heeft afgerond. Vaak geeft de training het beste effect als je ongeveer een jaar ervaring hebt met luisteren via het CI. Ook als je het CI al lang hebt, kan je effect van de training merken. De deelnemers van afgelopen jaar hebben laten weten dat ze weer met meer plezier naar muziek luisteren, dat ze nieuwe muziek hebben ontdekt en dat ze hebben uitgevonden hoe ze muziek van vroeger weer beter kunnen waarderen. Muzikale ervaring is niet nodig (mag wel), zin in een muzikaal avontuur wel.

De training start op dinsdag 21 september 2021 en bestaat uit acht bijeenkomsten.

Meer informatie en aanmelden

De training van acht bijeenkomsten van twee uur per keer kost € 299,- Opgeven kan bij marja@slechthorendamsterdam.nl of WhatsApp M 06 21 99 18 48. Aanmelden kan tot 10 september.

Bekijk de flyer van de Musi-CI training voor meer informatie, data en aanmelden.

Bron: Slechthorend Amsterdam

Publicatiedatum: 29 juli 2021