Jongeren met tinnitus opgelet! Platform voor en door jongeren met oorsuizen kan je verder helpen

Tinnitus kan een grote impact hebben op je leven en brengt vaak angst, onzekerheid en twijfels met zich mee. Je kunt bang zijn om je vrienden kwijt te raken, bang zijn dat je er niet meer bij hoort. Mensen in je omgeving begrijpen het soms wel maar soms ook niet. Er is veel onbegrip over tinnitus en op internet vind je uiteenlopende en vaak onduidelijke informatie. Je kunt ook twijfels hebben over wat je nog wel kan bijvoorbeeld over uitgaan, of kun je nog naar een festival? Je staat er niet alleen voor! Via dit platform kun je contact leggen met andere jongeren met tinnitus. Als je mailt kom je in contact met Davy, hij is 26 jaar en heeft al enkele jaren last van permanente tinnitus. 

Wist je dat?

  • Tinnitus steeds vaker voorkomt bij jongeren? 
  • Zo’n 20 % van de jongeren in Nederland last heeft van tinnitus? 
  • Dit vaak komt door het luisteren naar harde muziek, uitgaan en festivals? 
  • Tinnitus ook een andere oorzaak kan hebben?

Je staat er niet alleen voor

Via dit besloten platform op Facebook kun je contact leggen met andere jongeren met tinnitus. Je kunt elkaar vragen stellen, tips/trucs uitwisselen en er gewoon voor elkaar zijn. We hopen dat dit je vertrouwen in de toekomst gaat geven en helpt bij de acceptatie van het feit dat je last hebt van oorsuizen.

Oproep

Ben jij of ken jij iemand die last heeft van tinnitus? En heb je behoefte aan contact, informatie, steun of gewoon iemand om mee te praten? Neem dan contact op met: tinnitus@stichtinghoormij.nl

Publicatiedatum: 17 september 2019