'Ik ben een beetje doof, praat duidelijk!'

Anderhalve meter is vaak de afstand waarop een hoortoestel niet meer werkt. Bij het dragen van een mondkapje is het mondbeeld niet zichtbaar en is liplezen - en dus communicatie - onmogelijk. Ook de introductie van spatschermen en de afscheidingen van plexiglas bemoeilijken het voeren van een gesprek. Vergelijk het maar met communiceren onder water terwijl je duikbril draagt. Dat is lastig. Recent kreeg Hoormij∙NVVS een tip van mevrouw Marga van Lennep Kernkamp. Zij is slechthorend: "Ik heb zelf een mondkapje laten ontwerpen met de tekst: 'Ik ben een beetje doof, praat duidelijk'. Winkelpersoneel reageert erg positief. Ik kreeg zelfs complimenten hoe duidelijk en goed dit was. Is deze verfrissende tip misschien iets voor jou?

Marga: "Ik ben doof aan één oor en het andere oor doet ook niet helemaal prettig mee. Met de introductie van de mondmaskers is het helemaal afzien. Het is een hele uitdaging om het mompelende personeel in de winkels te kunnen verstaan. Tegenwoordig laat ik - nadat één van mijn hoortoestellen op de grond is gevallen - mijn gehoorapparaat thuis als ik ga winkelen.

Symbool slechthorendheid helaas niet altijd herkend

Via de website van Hoormij∙NVVS bestelde ze de button én de stickers. Haar ervaring is dat - in het gebruik - niemand de sticker bekeek en de afbeelding niet herkend werd als symbool dat de persoon in kwestie slecht hoort. Alle communicatie vanuit onze patiëntenorganisatie ten spijt. Hier blijven we uiteraard aandacht voor vragen. Toch willen we je de tip van mevrouw Kernkamp niet onthouden. Ze kwam een aanbieding tegen om zelf een mondkapje te ontwerpen met de tekst: 'Ik ben een beetje doof, praat duidelijk'. Met succes. Ze kan rekenen op meer begrip. 

Zelf een mondkapje laten ontwerpen

Zoek via google even op 'mondkapje ontwerpen' en je komt diverse producenten tegen, zoals:

Lees ook:

Publicatiedatum: 01 april 2021