Donders Instituut in Nijmegen zoekt mensen met CI van Advanced Bionics voor onderzoek

Het Donders Instituut in Nijmegen is op zoek naar proefpersonen met een CI van Advanced Bionics voor onderzoek naar nieuwe methodes om geluidsverwerking te meten. Spraakverstaan bij CI-dragers is heel verschillend. Het is grotendeels onbekend wat deze verschillen veroorzaakt. Het doel van dit onderzoek is om nieuwe meetmethodes te testen om nauwkeuriger in kaart te brengen op welke punten tussen het oor en het brein problemen ontstaan die het verstaan moeilijk maken. Met deze kennis is het hopelijk in de toekomst mogelijk om het spraakverstaan te verbeteren. 

Meer informatie en uitleg over (de stappen) in het onderzoek vind je in het bericht: 'Proefpersonen gevraagd' van OPCII.

Voor wie?

Gezonde mensen van 18 jaar of ouder die aan één oor een cochleair implantaat van Advanced Bionics dragen (een gehoorapparaat aan het andere oor is geen probleem). Je kunt meedoen als je goed spraak kunt verstaan, maar ook als je er moeite mee hebt. 

Locatie

Het Donders Instituut voor Brein, Cognitie en Gedrag te Nijmegen.

Vergoeding

Je ontvangt een vergoeding voor je reiskosten. Tevens ontvang je voor de uren dat je aanwezig bent in het lab een onkostenvergoeding van € 8,- (voor de EEG sessie: € 10,-) per uur.

Meer informatie en deelname

Voor informatie over de inhoud van het onderzoek of deelname kun je een bericht sturen naar e.noordanus@donders.ru.nl.

Bij het inplannen en uitvoeren van de metingen volgen we vanzelfsprekend de actuele corona instructies van het RIVM, het Donders Instituut en de medisch-ethische toetsingscommissie die dit onderzoek heeft goedgekeurd.

Publicatiedatum: 31 december 2020