Brai3n start nieuw onderzoeksproject: Tinnitus

De ontwikkeling van een biomarker (een meetbare indicator van een conditie) gebaseerd op het predictieve coderingsmodel, belooft revolutionair te zijn en de behandeling, zorg voor patiënten en onderzoek naar tinnitus naar een hoger niveau te tillen, schrijft Brai3n in een nieuwsbericht op haar website. Dit kan de bewustwording en erkenning van de aandoening aanzienlijk vergroten en een oplossing bieden voor één van de grootste frustraties van patiënten: het gevoel niet serieus genomen te worden, aangezien tinnitus moeilijk te bewijzen is.

Dit onderzoek kan helpen om een beter begrip te krijgen van het ontstaan van tinnitus en om specifieke subtypes te linken aan mogelijke oorzaken, waardoor de nog bestaande onzekerheden over de pathofysiologische mechanismen van tinnitus op te lossen zijn. Brai3n hoopt aan de behoeften van de farmaceutische en technologische industrie te voldoen door objectieve onderzoeksresultaten te leveren, wat de interesse in tinnitusonderzoek zou kunnen vergroten.

Het predictieve coderingsmodel is niet allen toe te passen op tinnitus, maar ook op andere perceptuele stoornissen, zoals chronische pijn, fantoomgeur en -smaak, visueel sneeuwsyndroom en hallucinaties. Om dit onderzoek te realiseren, is een consortium opgezet tussen universiteiten in Zurich (Zwitserland), Regensburg (Duitsland), Dublin (Ierland), Austin (Texas), Urbana-Champaign (Illinois) en BRAI3N (België).

Op dit moment is het onderzoek in volle voorbereiding, binnenkort meer details via Brai3n.

Bron: BRAI3N

Publicatiedatum: 27 mei 2024