Boijmans bij de buren - Museum Rotterdam - tentoonstelling in NGT voor slechthorende en dove mensen

Bij diverse Boijmans bij de Buren-tentoonstellingen worden rondleidingen gegeven in de Nederlandse Gebarentaal. Tijdens deze interactieve rondleidingen bekijk je kunstwerken in het museum onder begeleiding van een museumdocent. Met de tentoonstelling 'Ateliergeheimen van Rotterdam' laat Museum Rotterdam je kennis maken met zes schilders die van de 17e tot de 20e eeuw in Rotterdam werkten. Aan de hand van steeds twee werken en diverse rekwisieten en modellen leer je de ateliergeheimen van Hendrick Sorgh, Pieter de Hooch, Nicolaes Muys, George Breitner, Kees van Dongen en Dolf Henkes kennen. De rondleidingen vinden plaats op 9 februari, 8 maart en 5 april 2020. 

Bij welke leveranciers kwamen zij voor hun benodigdheden? Wie stond model? Door het samenbrengen van de collectie van Museum Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen geven de tentoongestelde schilderijen en rekwisieten allerlei achtergrondverhalen prijs over hun Rotterdamse makers.

Bij de tentoonstelling "Ateliergeheimen van Rotterdam" kun je gebruik maken van rondleidingen op:
  • 12 januari - 14.30 - 15.30 uur met aansluitend een gebarencafé bij het naastgelegen Thoms bierbrouwerij
  • 9 februari - 14.30 - 15.30 uur met aansluitend een gebarencafé bij het naastgelegen Thoms bierbrouwerij
  • 8 maart - 14.30 - 15.30 uur met aansluitend een gebarencafé bij het naastgelegen Thoms bierbrouwerij
  • 5 april - 14.30 - 15.30 uur met aansluitend een gebarencafé bij het naastgelegen Thoms bierbrouwerij

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan via Boijmans. Gebruik de roze boekingsknop rechtsboven aan deze pagina om een rondleiding te boeken. Een rondleiding boeken voor een eigen groep is ook mogelijk. Neem daarvoor contact op met onze planner via onderstaand informatieblok.

Bron: Boijmans bij de Buren

Relevante links

Publicatiedatum: 12 januari 2020