Amsterdam Museum organiseert rondleidingen voor slechthorende bezoekers - NGT & stemtolk

Ben je slechthorend en wil je graag meer te weten komen over de stad Amsterdam? Op zondag 12 april, 12 juli en 11 oktober 2020 organiseert het Amsterdam Museum voor slechthorende en dove bezoekers een rondleiding in NGT. Het museum heeft samen met de stichting Musea in Gebaren drie personen die zelf doof zijn opgeleid om in gebarentaal rondleidingen in het Amsterdam Museum te geven. Als geen ander weten zij hoe zij rondleidingen moeten geven om het museum toegankelijk te maken voor de dove bezoeker en wat in het museum interessant is in de dovencultuur. Op deze rondleidingen in NGT is ook een stemtolk aanwezig zodat de rondleiding ook voor bezoekers die geen gebarentaal beheersen te volgen is.

Soort tentoonstelling, datum, tijd, kosten

  • 12 april en 12 juli 2020 - Bier

Tentoonstelling: 'Bier' - Vanaf april 2020 opent in het Amsterdam Museum vervolgens een omvangrijke tentoonstelling over bier. Alles over de lange en soms onwaarschijnlijke route die het biertje zoals we dat vandaag de dag kennen door de geschiedenis heen heeft afgelegd.
Tijd 14:00 - 15:30 uur
Kosten: de rondleiding gratis, exclusief entree

  • 11 oktober 2020 - Wereld-Stad

Tentoonstelling: 'Wereld-Stad' - Vanaf oktober presenteert het museum een tentoonstelling waarin 20 hedendaagse kunstenaars hun kijk op Amsterdam geven. Centraal in de tentoonstelling staat het thema migratie.
Tijd 14:00 - 15:30 uur
Kosten: de rondleiding gratis, exclusief entree

Rondleidingen met schrijftolk

Op zondag 9 februari 2020 (Opslaan als..), 10 mei 2020 (Bier), 9 augustus 2020 (Bier) en 8 november 2020 (Migratie) is er in het Amsterdam Museum een rondleiding met schrijftolk voor bezoekers die slecht horen. Een sprekende museumgids leidt de groep rond door het museum of een tijdelijke tentoonstelling en een schrijftolk, die ook meeloopt, typt alles wat wordt gezegd uit. Deelnemers krijgen een tablet mee waarop deze tekst te lezen is.

Informatie en contact

Reserveren is gewenst. Dit kan via Amsterdam Museum of te bellen naar T 020 523 18 22. Per rondleiding kunnen maximaal 12 mensen mee. Of mail: activiteiten@amsterdammuseum.nl

Bron: Amsterdam Museum

Publicatiedatum: 02 maart 2020