Beelden bij gehoorverlies: videoportretten voor meer begrip en herkenning

Deelkracht lanceert videoportretten van dove en slechthorende mensen. In Nederland wonen zo’n 1,5 miljoen mensen met gehoorverlies. Zij horen minder of geen gesproken taal en kunnen daardoor niet alles wat er om hen heen gebeurt goed volgen. Aan de hand van diverse persoonlijke portretten vertellen zij over hun leven en de keuzes die zij hebben gemaakt. Het eerste portret verschijnt in de week van 15 november 2021.

Wat betekent het om doof of slechthorend te zijn? Hoe communiceer je met je omgeving? Tegen welke obstakels loop je aan in de samenleving? De personen achter de portretten hebben allen een eigen verhaal. Ze kiezen voor verschillende oplossingen. Ze hebben te maken met situaties die lastig blijven. Ze vertellen over hun wensen voor de toekomst. Iedereen maakt eigen keuzes en ontwikkelt een eigen voorkeur voor de manier waarop hij of zij communiceert.

Begrip en herkenning

Met de portrettenreeks ‘Beelden bij gehoorverlies’ laten we zien dat niemand gelijk is en streven we naar meer begrip en herkenning. Zodat dove en slechthorende mensen in Nederland altijd en overal mee kunnen doen en erbij horen. Een toegankelijke samenleving voor iedereen, dat is waar Deelkracht voor staat.

Videoportretten

De videoportretten zijn gemaakt door ervaringsdeskundigen zelf. Tot en met het voorjaar van 2022 lanceert Deelkracht om de week twee nieuwe portretten. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de korte videoaankondiging ‘Beelden bij gehoorverlies’. Deze trailer en de portretten zelf zijn vanaf 15 november 2021 terug te vinden op de website van Deelkracht:

Over Deelkracht

Deelkracht is er voor mensen die doof of slechthorend zijn, mensen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS), met doofblindheid en met een communicatief meervoudige beperking (cmb). Binnen Deelkracht werken Kentalis, Auris, de NSDSK en andere organisaties samen met ervaringsdeskundigen aan één einddoel: een samenleving die ook voor mensen met auditieve en communicatieve beperkingen toegankelijk is. De activiteiten van Deelkracht worden mogelijk gemaakt door ZonMw. 
Publicatiedatum: 15 november 2021