BalanceBelt was in de race voor Zorginnovatieprijs; Helpsoq wint!

Zorginnovatie.nl heeft als doel om innovatie in zorg en welzijn te versnellen. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun onderneming echt tot een succes te maken. Daarom werd 17 maart 2022 de Nationale Zorginnovatieprijs 2022 uitgereikt; een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. En de BalanceBelt maakte kans. De riem helpt patiënten met problemen aan het evenwichtsorgaan om beter de balans te bewaren. Inmiddels is de uitslag bekend. Helpsoq is unaniem uitgeroepen tot de winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs 2022.

Helpsoq is een hulpmiddel voor het aantrekken van therapeutische compressiekousen. Het apparaat maakt gebruik van een elektrische motor om het lastige en zware opspannen van de compressiekous te automatiseren. Door de kous op een brede ring voor te vouwen, is het zware werk volbracht. Op deze manier kunnen patiënten die mobiel genoeg zijn de kous zonder hulp aantrekken. Hiermee maakt het een groot verschil voor iedere zorgverlener die wel eens steunkousen moet aantrekken, als voor de cliënt die de steunkousen draagt.

Toch meer weten over de BalanceBelt?

De riem helpt patiënten met problemen aan het evenwichtsorgaan om beter de balans te bewaren. De BalanceBelt geeft trilsignalen af als je uit balans dreigt te raken. De drager van de riem corrigeert dan automatisch de lichaamshouding. De Balance Belt is sinds begin juli 2020 commercieel verkrijgbaar.

Maak kennis met Corrie en ontdek welke positieve impact de BalanceBelt op haar leven heeft. Op deze site vind je een video van haar.

Meer informatie

Publicatiedatum: 17 maart 2022