Aandacht voor tinnitus in het radioprogramma 'Hoor jij wat ik hoor?' van Paula Hijne

Elke zondagavond in februari is er een uitzending van het radioprogramma 'Hoor jij wat ik hoor?'. De eerste uitzending vindt plaats op 3 februari en staat in het teken van tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd. Paula Hijne gaat in gesprek met Doite Jager, David Timmer en Jan Huttinga. Zij hebben ernstige tinnitus en vertellen hoe het is ontstaan en hoe zij ermee omgaan. De uitzending wordt op de overige zondagen in februari herhaald.

David is 17 jaar en heeft op 15-jarige leeftijd last gekregen van tinnitus. Hij beseft dat hij de aandoening zijn hele leven houdt. Hij vertelt er graag over, zodat andere jongeren kunnen voorkomen dat zij tinnitus krijgen. Doite heeft ernstig gehoorverlies en oorsuizen en heeft er goed mee leren omgaan. En Jan vertelt niet alleen over zijn tinnitus en hyperacusis, maar ook over de huiskamerbijeenkomsten die hij organiseert voor lotgenoten, middels Stichting Hoormij.

Het programma van Paula Hijne is te beluisteren via de lokale Omroep Zeewolde, zondag van 20.00 tot 22.00 uur Hoor jij wat ik hoor? 

Via internet in heel Nederland te bereiken en rondom Zeewolde via de radio 106.4 FM. Meer info: https://www.lokaleomroepzeewolde.nl/luisteren

Relevante links

Publicatiedatum: 28 januari 2019