Week van de Toegankelijkheid 5-9 oktober

Iets cultureels. Iets sportiefs. Iets leerzaams. Of gewoon iets leuks. Het gaat allemaal voorbij komen in het openingsfestival van de Week van de Toegankelijkheid. En dat allemaal online dus. En uiteraard toegankelijk. Want daar draait het allemaal om in de week van 5 tot en met 9 oktober: aandacht voor (digitale) toegankelijkheid.

Het hoofdthema van de Week van de Toegankelijkheid is dit jaar digitale toegankelijkheid. Door de corona-crisis vindt het leven veel meer thuis en online plaats. En ook online willen mensen met een beperking volwaardig meedoen.Digitale toegankelijkheid betekent dat iedereen, óók mensen met een beperking, volledig gebruik kunnen maken van websites en apps. Iedereen moet informatie die op websites of in apps te vinden is, kunnen lezen of beluisteren. Iedereen moet gebruik kunnen maken van diensten die via het internet aangeboden worden. Online een paspoort aanvragen, je rijbewijs verlengen, je belastingaangifte indienen, iets kopen in een webwinkel, online vergaderen, online televisie kijken, samen beeldbellen, online een bibliotheekboek reserveren of een maaltijd bestellen: digitale toegankelijkheid betekent dat iedereen online volledig mee kan doen. Zo hebben slechthorende en dove mensen baat bij: ondertiteling of transcriptie bij video, lineaire en logische vormgeving, eenvoudig Nederlands. Meer info over digitale toegankelijkheid.

Programma

De Week van de Toegankelijkheid is van 5 t/m 9 oktober. De online opening vindt plaats op maandagmiddag 5 oktober vanaf 16.00 uur. Het programma is nog niet helemaal bekend. Wat je in ieder geval kunt verwachten is: informatie, interactie en ontspanning. Het programma bevat een aantal presentaties en workshops en er is veel ruimte voor gesprek.  

Wil je de opening meemaken?

Voor het kiezen van de juiste techniek en passende werkvormen is het voor de organisatie belangrijk om te weten hoeveel mensen ze kunnen verwachten. Wil je de opening meemaken? Bestel dan nu alvast je ticket. In de loop van september sturen ze je dan ook het definitieve programma.

Bron: Week van de Toegankelijkheid

 

Publicatiedatum: 31 augustus 2020