Waarom moet je je commercial altijd voorzien van ondertiteling?

Ad Alliance heeft samen met Procter & Gamble onderzoek gedaan naar de ondertiteling van commercials. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, blijkt dat ondertiteling geen afbreuk hoeft te doen aan de beoordeling van de commercial en het merkimago, maar juist positief werkt.

Bron: Marketingfacts

In ons land wonen 1,5 miljoen mensen die doof of slechthorend zijn. Met ondertiteling van tv-commercials kunnen adverteerders hun product en dienstenaanbod divers en inclusief maken. Ster ondertitelt alle tv-commercials sinds januari 2020 en publiceerde onlangs de drie redenen waarom uit onderzoek blijkt dat adverteerders er goed aan doen om hun tv-commercials te ondertitelen. Screenforce vatte de gecombineerde inzichten en onderzoeksuitkomsten van Ster en Ad Alliance samen en stuurde daar een persbericht over uit. De tekst is geschreven door Screenforce op basis van de informatie uit een artikel van Ster en een artikel van Ad Alliance aangevuld met informatie van Ad Alliance over de ondertiteling van commercials. Nemen we even mee:

Een ondertitelde commercial levert meer inclusie, een groter bereik en een positieve invloed op je commercial en je merk. Waarom doe je er als merk goed aan om te zorgen dat je commercial altijd voorzien is van ondertiteling?

  1. Meer inclusie
  2. Groter bereik
  3. Positieve invloed op je commercial én merk

> Lees het uitgebreide artikel op Marketingfacts: Innovatie en Marketing

Publicatiedatum: 23 oktober 2023