Van Goghmuseum toegankelijk voor slechthorende en dove bezoekers

Vincent van Gogh staat tegenwoordig bekend als de schilder van de Zonnebloemen. Zoals hij zonnebloemen schilderde, had niemand voor hem dat nog gedaan. Vincent schilderde niet meteen in de felle kleuren waar hij nu zo beroemd om is. Hoe is hij tot zijn meesterwerk gekomen? Stap in Van Goghs wereld en ontdek de grootste collectie werken van Vincent van Gogh. Op zoek naar een rondleiding in gebarentaal? Boek een rondleiding in Nederlandse Gebarentaal of International Sign. De rondleiding is gratis, maar reserveren is noodzakelijk. De volgende rondleiding is op 13 september 2019 van 19.00 tot 20.30 uur.

Credits beeld: Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)

De Zonnebloemen behoren tot de bekendste schilderijen van Van Gogh. Hij maakte ze in Arles, in Zuid-Frankrijk, in 1888 en 1889. In totaal schilderde hij vijf grote doeken van zonnebloemen in een vaas, met drie tinten geel ‘en anders niets’. Zo liet hij zien dat het mogelijk was een voorstelling te maken met veel varianten van één kleur zonder aan zeggingskracht in te boeten.

Informatie en reserveren

De eerstvolgende rondleiding in gebaren is op 13 september 2019 van 19.00 tot 20.30 uur. Die daarna vindt plaats op 24 november 2019 van 14.00 tot 15.30 uur.

Voor meer informatie of reserveren kun je terecht via Mirjam Eikelenboom, afdeling Educatie via toegankelijk@vangoghmuseum.nl 

Of kijk op de informatiepagina van het Van Goghmuseum.

Relevante links


Publicatiedatum: 28 juli 2019