Toezegging inzet gebarentolk bij crisissituaties mooie eerste stap

Tijdens de aanslag in Utrecht bleek de crisiscommunicatie ontoegankelijk voor slechthorende en dove mensen. Sindsdien lobbyt Ieder(in) samen met aangesloten ledenorganisaties voor toegankelijke crisiscommunicatie, zoals de inzet van een gebarentolk en goede kwaliteit van ondertiteling. Minister Grapperhaus heeft toegezegd gebarentolken in te zetten bij crisissituaties. Dit is een mooie eerste stap. Uiteindelijk moet alle overheidsinformatie toegankelijk zijn voor iedereen. 

NOS Radio 1 Journaal besteedde aandacht aan de toezegging van Grapperhaus. Daarin kwam ook Illya Soffer, directeur van Ieder(in), aan het woord: Soffer: “Wij zijn blij met het nieuws en we praten graag mee over de invoering. Het bagatelliseren van het probleem is hiermee echt voorbij. Het is een mooie eerste stap.”

Voor iedereen

Soffer benadrukt verder dat de communicatie tijdens een crisissituatie voor iedereen toegankelijk moet zijn: “Bij crisiscommunicatie moeten natuurlijk doven en slechthorenden goed op hoogte gehouden worden, maar ook voor mensen met een verstandelijke beperking of voor mensen met een visuele beperking kan en moet de crisiscommunicatie veel beter.”

Bron: Iederin

Publicatiedatum: 02 juli 2019