The Passion toegankelijk met ondertiteling en gebarentolk

The Passion met als thema 'Geef mij nu je angst' wordt op donderdag 9 april 2020 live uitgezonden op NPO1. Op die zender wordt het programma ook ondertiteld. Kijkers die een gebarentolk wensen, moeten OP NPO1 Extra afstemmen. Tevens is de uitzending te volgen met audiodescriptie op Radio NPO Radio 2. Zo is het ook voor slechtziende en blinde mensen te volgen. Na twee succesvolle jaren en veel enthousiaste reacties gaat NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes opnieuw beschrijven wat er in beeld gebeurt tijdens de actuele en aangepaste versie van The Passion.

The Passion vertelt in een jaarlijks groots en uniek muziekevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Bekende artiesten steken dit eeuwenoude verhaal in een nieuw jasje aan de hand van hedendaagse Nederlandse popnummers. Met een virtuele processie lopen kijkers mee. Dit jubileumjaar is door de corona epidemie zonder live band en zonder publiek. Maar met een online processie, een live vertelling afgewisseld met indrukwekkende scenes en liedjes uit de afgelopen negen edities en het bekende Passion-kruis. Verteller Johnny de Mol neemt ons live mee in het paasverhaal anno nu en verslaggever Anne-Mar Zwart doet live verslag van de virtuele processie bij het verlichte kruis, waar iedereen thuis bij kan aansluiten.

Wat is The Passion?

The Passion is een hervertelling van de laatste uren van het leven van Jezus in de vorm van een groot muzikaal evenement. Het doel is om het grote publiek op een eigentijdse manier kennis te laten maken met het verhaal van Jezus Christus. Het evenement is daarom via televisie en internet live te volgen. De EO en KRO-NCRV brengen op Witte Donderdag 9 april het verhaal van The Passion om 20.30 uur op NPO 1. Lees hier meer over deze speciale editie.

Bron: The Passion

Publicatiedatum: 08 april 2020