Tentoonstelling Vermeer Rijksmuseum met boventiteling

Dichter bij Vermeer. Je ziet Vermeer van dichtbij: wie hij was, hoe hij leefde en hoe hij te werk ging. Je ziet de mooiste details en begrijpt meer over zijn bijzondere weergave van het licht en het gebruik van de camera obscura. Een ideale voorbereiding om daarna de Vermeertentoonstelling te bekijken! Het Rijksmuseum biedt rondleidingen voor slechthorende en dove bezoekers. Zo is er op 19 maart 2023 een rondleiding met boventiteling.

Beeld Rijksmuseum

Johannes Vermeer (1632-1675) leefde en werkte in Delft. Zijn werk is vooral bekend om zijn verstilde, introverte scènes binnenshuis, zijn ongekende gebruik van helder, kleurrijk licht en zijn overtuigende illusionisme. In tegenstelling tot Rembrandt, heeft Vermeer met ongeveer 35 schilderijen een opvallend klein oeuvre nagelaten. Omdat zijn schilderijen in collecties en musea over de hele wereld tot de topstukken behoren, wordt zijn werk slechts bij uitzondering uitgeleend.

Tentoonstelling Vermeer

Nog nooit heb je zoveel schilderijen van Johannes Vermeer bij elkaar kunnen zien. Het Rijksmuseum brengt de meeste van Vermeers schilderijen van over de hele wereld voor jou samen. Grijp je kans om de schilder goed te leren kennen en dichterbij Vermeer te komen.

Boventiteling en gebarentaal

Op zondag 19 maart 2023 zorgen ze voor Nederlandse boventiteling bij de lezing. Op 19 maart 2023 is er ook een extra lezing om 12.00 - 13.00 uur in Nederlandse Gebarentaal (NGT) door een dove verteller. Er is ook een tolk aanwezig die tolkt van NGT naar Nederlands.

Museumbezoek

Wil je het museum bezoeken, dan moet je hiervoor een apart ticket aanschaffen.

Informatie en aanmelden

Meer informatie over de rondleidingen in gebarentaal vind je op de website van het Rijksmuseum. Wil je op de hoogte blijven van de toegankelijke rondleidingen in het Rijksmuseum? Schrijf je in voor deze Nieuwsbrief.

Bron: Rijksmuseum

Publicatiedatum: 23 januari 2023