Streekomroep WOS start met ondertiteling Nieuws Weekoverzicht

De WOS, de streekomroep voor Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland, is een proef gestart met de ondertiteling van het WOS Nieuws Weekoverzicht. Tot en met eind januari 2021 is het actualiteitenprogramma elke zondag om 10.00 uur, 11.00 uur en 12.00 uur te zien met ondertiteling. Zo kunnen slechthorenden, doven en mensen die de taal proberen te leren, het nieuws (beter) volgen.

De proef wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Deltaport Donatiefonds. De omroep kreeg € 3.000,- om een ondertitelaar in te schakelen die de komende maanden wekelijks het WOS Nieuws Weekoverzicht van accurate ondertiteling voorziet. De weekendredacteur verwerkt de ondertiteling zaterdagmiddag in het programma en zorgt ervoor dat de uitzending zondagochtend te zien is.
Naast de uitzending op televisie, is het ondertitelde programma ook op website en app van de streekomroep terug te kijken. Verder worden ook het WOS Nieuws Jaaroverzicht en het WOS Sport Jaaroverzicht dit jaar voorzien van ondertiteling. De WOS hoopt dat de proef na januari voortgezet kan worden. Daarvoor wordt nog wel naar financiering gezocht.

Over het Deltaport Donatiefonds

Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs, de ondernemersorganisatie voor haven en industrie in de mainport Rotterdam, hebben op 16 april 2007 samen de Stichting Deltaport Donatiefonds opgericht. Met het Deltaport Donatiefonds onderstreept het bedrijfsleven in en rond de Rotterdamse haven maatschappelijke betrokkenheid door het financieel ondersteunen van culturele, sportieve, sociaal-maatschappelijke en recreatieve projecten in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.Publicatiedatum: 11 november 2020