Stijging in aanvraag voor online audicien

Het aantal aanvragen voor een online audicien is tijdens de coronacrisis met maar liefst 110% toegenomen. Dat blijkt uit data van Oogvoororen.nl. Als slechthorenden beschikken over een online aanpasbaar hoortoestel, is de bijstelling van het hoortoestel digitaal op afstand te realiseren. De pro-actieve aanvraag naar deze mogelijkheid is dus exponentieel gestegen sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland. De stijging in online-dienstverlening is met 300% toegenomen, omdat Oogvoororen.nl afspraken die al gemaakt waren, proactief omzet naar online afspraken. Dit doen zij om zoveel mogelijk klanten nog goed te kunnen helpen in deze moeilijke tijd.


“Wij hebben – naast de maatregelen van het RIVM – extra maatregelen genomen, omdat wij grotendeels met een risicodoelgroep werken. De gezondheid van onze klanten staat uiteraard op de eerste plaats. Wij werken op dit moment alleen nog maar op afspraak. Alle inloopspreekuren zijn komen te vervallen”, aldus Herman Langstraat, directeur van Oogvoororen.nl. “Bezoeken aan verzorgingstehuizen – de plek waar een groot deel van onze klanten zit – zijn niet meer toegestaan en mensen zijn zelf ook extra voorzichtig geworden. Je kunt je daarom voorstellen dat het aantal aanvragen voor een online audicien enorm is toegenomen: via een digitale optie geholpen worden is op dit moment natuurlijk ideaal!”

Glimlach

Ook de webshop vindt gretig aftrek. Langstraat: “We hadden al jaren een webshop, maar omdat het nu niet meer mogelijk is om batterijen, filters en domes in de winkel te komen ophalen, bestelt iedereen dat ook online. We hebben op dit moment extra mensen ingezet die onze klanten telefonisch helpen. De afgelopen weken zijn er al meerdere klanten van boven de tachtig jaar oud geholpen met hun allereerste iDeal-transactie. Dat is toch wel iets dat je in deze tijden een glimlach op je gezicht bezorgt.”

Bron: Oogvoororen


Publicatiedatum: 21 april 2020