Start campagne tegen gehoorschade door muziek

I Love My Ears start op 24 juni 2019 de nieuwe campagne 'Plug in, Party on Movement'. Met deze campagne willen de initiatiefnemers bezoekers aansporen om oordoppen met muziekfilter te dragen tijdens concerten en festivals.

Steeds meer mensen die naar een concert of festival gaan dragen daar oordoppen. Ze willen graag langer van de muziek blijven genieten en geen gehoorschade oplopen. Uit recent onderzoek onder bezoekers van muziekevenementen, uitgevoerd door VeiligheidNL, VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals) en VVEM (Vereniging van Evenementen Makers), komt naar voren dat er genoeg winst te behalen valt. Zo blijkt dat iets meer dan de helft van de bezoekers nooit oordoppen draagt. En van de bezoekers die wel oordoppen dragen, draagt nog bijna de helft schuimdoppen in plaats van oordoppen met muziekfilter. Daarom schakelt “I Love My Ears” vanaf 24 juni – onder de noemer Plug in Party on Movement – 200 ambassadeurs uit het hele land in om hun volgers aan te moedigen om, tijdens muziekevenementen, oordoppen met muziekfilter te gebruiken.

Gebruik oordoppen mét muziekfilter

De kernboodschap van de campagne is dan ook om oordoppen met muziekfilter in te doen bij muziekactiviteiten en ze vervolgens ook in te houden. De campagne wordt in samenwerking met VeiligheidNL (in opdracht van ministerie van VWS) en VNPF en andere partners uitgerold. “Met de Plug in Party on Movement willen we meer bezoekers bewust maken dat genieten van muziek juist goed kan met oordoppen die voorzien zijn van een muziekfilter. Deze oordoppen dempen het geluid gelijkmatig waardoor de muziek niet vervormt, je gehoor beschermd is en je nog kunt blijven praten met je vrienden. Dit in tegenstelling tot schuimdoppen. Ze hoeven dus niet meer uit, wat het effect om gehoorschade te voorkomen vergroot. Hierbij maken we dankbaar gebruik van de mensen die ze al dragen en laten hen hun goede voorbeeld delen”, zegt Saskia Kloet, programmamanager Gezond Gehoor bij VeiligheidNL.

Bron: Entertainment Business

Publicatiedatum: 24 juni 2019