Speeddate met een schrijftolk

Heb je altijd al een schrijftolk op afstand willen gebruiken maar weet je niet hoe dat moet? Kom dan speeddaten met de schrijftolken Gea Duister en Marjo Gielen. In tijden van corona is er steeds vaker sprake van online overleggen en bijeenkomsten. Dit kan via diverse platforms als Zoom, Microsoft Teams, Google Meet of Google Hangouts. Voor slechthorenden is het inzetten van een schrijftolk op afstand heel fijn om alles goed te volgen. Maar hoe werkt dat precies? Dat leer je zaterdag 23 januari 2021, tussen 14.00–17.30 uur in Amsterdam. De organisatie is in handen van Slechthorend Amsterdam.

Er bestaan verschillende manieren, onder andere Text on Tap en Tolkchat.Eerst krijg je een eerste uitleg van Hoorcoach Marja de Kinderen (van Slechthorend Amsterdam), daarna ga je echt aan de slag met de schrijftolken. De schrijftolken maken je wegwijs in hoe je van hen gebruik kunt maken op je eigen laptop, tablet of smartphone. Ze leggen uit hoe je met Text on Tap of TolkChat je tolktekst op je apparaat kunt krijgen. Mocht je nog geen schrijftolkuren hebben dan leggen we je ook uit hoe je die kunt aanvragen bij het UWV. En tijdens de speeddate legt de ene schrijftolk uit en de andere is je schrijftolk. Daarna zit Marja weer voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Datum: Zaterdag 23 januari 2021, tussen 14.00 tot 17.30 uur
Plaats Animo te Amsterdam (locatie volgt na aanmelding)
Kosten € 35,- (in 21% BTW)
Uiteraard onder voorbehoud van coronamaatregelen.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan bij Marja de Kinderen, marja@slechthorendamsterdam.nl of M 06 21 99 18 48 (ook WhatsApp). Na aanmelding ontvang je een bevestiging en het tijdstip van je speeddate. 

Bron: Slechthorend Amsterdam

Publicatiedatum: 12 november 2020