Specsavers lanceert gratis videoconsult voor urgente oog- en hoorzorg

Mensen met een urgente vraag over hun gehoor of zicht kunnen vanaf nu een online videoconsult aanvragen bij een optometrist of audicien van Specsavers. Met Zorg op Afstand ontvangt de consument, voor wie het niet mogelijk of wenselijk is om naar de winkel te komen, persoonlijk advies van een optometrist of audicien via een online videoverbinding. De een-op-een service is beschikbaar voor iedereen, ongeacht of de consument al klant is bij Specsavers en is geheel gratis.


Via de nieuwe dienst Zorg op Afstand geven optometristen en audiciens van Specsavers advies bij dringende vragen. Bijvoorbeeld als iemand last heeft van rode ogen of wanneer er een probleem is met een hoortoestel. Remko Berkel, algemeen directeur Specsavers Nederland, zegt: “Dag in dag uit is het ons doel om het zicht en gehoor van mensen te verbeteren. Momenteel bevinden we ons in een ongewone situatie waarin het voor veel mensen niet mogelijk of wenselijk is om onze winkels te bezoeken. Om toch aan zoveel mogelijk mensen oog- en hoorzorg te kunnen bieden, of je nu klant bent bij ons of niet, hebben we besloten om Zorg op Afstand te introduceren. Juist in deze tijden willen we bereikbaar zijn en verbinding zoeken met mensen die onze hulp nodig hebben. We laten met deze nieuwe service ook zien dat we als familiebedrijf snel kunnen reageren op onverwachte ontwikkelingen en daar ben ik stiekem best trots op.”

De ontwikkeling van Zorg op Afstand is gestart naar aanleiding van de maatregelen rondom het coronavirus. Specsavers is voornemens om ook na de coronaperiode Zorg op Afstand aan te blijven bieden. De service is inmiddels ook uitgerold in onder andere Denemarken, Noorwegen, Zweden en Ierland.

Open voor Zorg

Juist nu wil Specsavers alle consumenten zo goed mogelijk van dienst blijven. Daarom lanceert de winkelketen de campagne Open voor Zorg waarmee Specsavers informeert over de mogelijkheden die zij bieden in de huidige omstandigheden. Zo zijn en blijven de winkels
open voor urgente oog- en hoorzorg, uiteraard binnen de geldende hygiëne en voorzorgsmaatregelen afgegeven door het RIVM en brancheorganisaties (NUVO en NVAB). Ook Zorg op Afstand is onderdeel van deze campagne. Publicatiedatum: 23 april 2020