Speciale avond voor slechthorenden en doven tijdens Pleinbioscoop Rotterdam

Het is inmiddels traditie op de Pleinbioscoop in Rotterdam: één avond wordt het terrein overgenomen door slechthorende en dove jongeren. Bij de bar, bij de stoeltjes, overal kun je op zaterdag 24 augustus 2019 weer met gebarentaal terecht. Het voorprogramma staat volledig in het teken van Coming To Your Senses, een speciaal programma van Pleinbioscoop dat nu voor de vijfde keer plaatsvindt in samenwerking met Swan Harbour. Vanaf 20.00 uur staan ze klaar bij het Meeting-point op het terrein, waar slechthorenden, doven en horenden elkaar beter kunnen leren kennen aan de hand van spelletjes als gebarenmemory en Hints. Of leer je eigen naamgebaar bij onze balie voor gebarentaal! Eline Mann en haar band verzorgen de muziek samen met een muziektolk

Ieder jaar zijn er korte films van jonge makers, die voor de hoofdfilm vertoond worden. Een mooie kans dus, om het werk van nieuwe filmmakers op een groot doek te zien. Vaak voorafgegaan aan een introductie van de filmmakers zelf. 

Geen antwoord

Op 24 augustus om 21.17 uur gaat de film Geen Antwoord van Sam Piek (2019) in première. Omdat deze avond in het teken staat van Coming To Your Senses is de filmmaker Sam Piek uitgenodigd om een korte film te maken. Hij is slechthorend en lid van Swan Harbour, het jongerenteam van de Rotterdamse stichting Swedoro (Stichting Welzijn Doven Rotterdam). Sam maakte in samenwerking met het team van Pleinbioscoop deze film over miscommunicatie die kan ontstaan tussen doven en horenden.

Programma

Zaterdag 24 augustus 2019
Start voorprogramma: 21:17 uur - Geen Antwoord
Start Hoofdfilm: 21:42 - Captain Marvel
Ticket: € 6,-

Tickets bestellen kan hier.

Op Facebook vind je een video met het speciale programma.

Locatie

Museumpark 32
3015 CX Rotterdam

Bron: Pleinbioscoop Rotterdam

Relevante links

Publicatiedatum: 19 augustus 2019