Sluit de 'Ongehinderd app' aan bij jouw wensen?

Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijker Nederland, zodat iedereen er onbezorgd op uit kan, zonder zich druk te hoeven maken over de toegankelijkheid van locaties. Via de Ongehinderd app kunnen mensen met een beperking eenvoudig zien bij welke locaties ze goed terecht kunnen en welke toegankelijkheidsvoorzieningen aanwezig zijn. De app wordt continue geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat de app goed aansluit bij de wensen en behoeften van de doelgroep. Daarom doen ze een gebruikersonderzoek en hopen ze dat je hen wilt helpen door aan dit onderzoek deel te nemen.

Gebruikersonderzoek Ongehinderd app

Het onderzoek richt zich specifiek op rolstoelgebruikers, mensen die slecht ter been zijn, een visuele of auditieve beperking en/of assistentiehond hebben, maar ook op anderen die de app gebruiken. Het onderzoek is te doen tot en met zondag 8 december 2019 via www.ongehinderd.nl/onderzoek en neemt ongeveer 5 minuten tijd in beslag.

Over Ongehinderd

Ongehinderd is mede opgericht door BNN Bikkel Gerard de Nooij die op zijn 23ste door een motorongeval een dwarslaesie opliep. Na zijn revalidatie ervaart hij letterlijk welke drempels er in het alledaagse leven zijn nu hij gebruik maakt van een rolstoel. Hij besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten en richt Ongehinderd op. Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland door locaties te toetsen en in de gratis app en op de website te plaatsen. Iedereen kan deze locaties vinden maar ook beoordelen. De locaties ontvangen verbeteradviezen en indien een locatie voldoet aan het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid, wordt het keurmerk uitgereikt aan de locatie. Hoe meer mensen de app gebruiken, hoe meer locaties toegankelijk gemaakt kunnen worden door Ongehinderd.

De voordelen van de Ongehinderd App

  • Eén landelijk platform voor toegankelijke locaties
Met de gratis app en website heb je altijd en overal inzicht in de toegankelijkheid en voorzieningen van alle publieke locaties. Zo hoef je niet meer te twijfelen of je goed kunt parkeren, ergens naar binnen kunt of dat toiletten bruikbaar zijn. De app is er voor en door mensen met een beperking, dus gebaseerd op jouw behoeften en beleving.
  • Voeg zelf een locatie toe in de app

Door je ervaringen te delen geef je anderen meer keuzevrijheid. Daarom kun je zelf locaties beoordelen met de Ongehinderd app en website. Je hoeft geen expert te zijn. In de app plaats je eenvoudig en stap voor stap een beoordeling.
  • In contact met de gemeenten
Ongehinderd is actief in het in kaart brengen van gemeenten. Aangesloten gemeenten worden professioneel ondersteund om de toegankelijkheid van locaties te verbeteren. Dus los van het feit dat je de voorzieningen en leukste plekjes van steden overzichtelijk in de app en op de website kunt vinden, heeft Ongehinderd ook een stimulerende rol om de toegankelijkheid te verbeteren.
  • Keuringsteam


Naast de tienduizenden gebruikers van de app heeft Ongehinderd een keuringsteam om locaties en steden te toetsen op toegankelijkheid. Zij worden regelmatig getraind zodat ze de juiste kennis hebben van alle doelgroepen van mensen met een beperking. Dat maakt dat de gegevens in de app en op de website betrouwbaar zijn.

Aanmelden en downloaden

Kortom, met de Ongehinderd app ontdek je leuke en toegankelijke plekjes. Binnen enkele minuten voeg je ook jouw beoordeling toe aan de Ongehinderd app/website. Je kunt een beoordeling toevoegen bij een locatie die al in de app/website staat maar ook je ervaring over een nieuwe locatie delen. Hiervoor heb je een account nodig in de Ongehinderd app. Hoe dit precies werkt lees je hier, in de handleiding. Ongehinderd app.

De Ongehinderd app is gratis te downloaden via
– de Apple App Store
– de Google Play Store
– of door app.ongehinderd.nl te bezoeken

Bron: Ongehinderd

Publicatiedatum: 02 december 2019