Sinterklaas en Piet leren gebaren met Lotte en Max

Sint en Piet hebben op de stoomboot alle tijd gehad om de gebarenlesjes van Lotte & Max te volgen. Sinterklaas is blij dat iedereen nu kan gebaren. Hij vindt het reuze handig. Piet schreeuwt niet meer iedereen wakker en alle kindjes kunnen de Sint beter begrijpen. De gebarenlesjes en liedjes vormen de rode draad in deze Sinterklaasfilm van Lotte & Max, die in delen wordt geüpload naar dit videokanaal. Wil je niks missen? Meld je aan als abonnee, de eerst 7 dagen zijn gratis. 

Kindergebaren met Lotte & Max heeft in 2010 als eerste organisatie in Nederland een programma ontwikkeld dat gebarentaal op een speelse manier voor kinderen toegankelijk maakt. En maakt daarmee sociaal contact tussen jonge kinderen makkelijker. In tijden waarin kinderen met een beperking steeds meer worden gestimuleerd in het reguliere onderwijs te participeren, is dit een belangrijke stimulans om elkaar te leren begrijpen. De voordelen zijn evident: het stimuleert de taalontwikkeling en geeft kinderen meer zelfvertrouwen. Kindergebaren met Lotte & Max biedt de basis woordenschat waarmee jonge kinderen zich kunnen uitdrukken. En slaat daarmee de brug tussen zowel ouder en baby of kind als tussen niet horende- en horende mensen.

Communicatie met zeer kleine kinderen

Spelenderwijs leren kinderen gebaren waardoor ze al kunnen communiceren nog voordat ze kunnen praten. Al vanaf 7 maanden kunnen baby's -horend of niet horend- leren gebaren! Lotte & Max leren kinderen de basis-gebaren, waardoor ze zich beter kunnen uiten en meer zelfvertrouwen krijgen. De allerleukste manier om samen een hechte band op te bouwen en de taalontwikkeling te stimuleren. Kijk met je kind naar dit vrolijke, makkelijke programma en leer samen!

Het programma van Kindergebaren met Lotte & Max maakt dit mogelijk zonder al te veel inspanning, maar wel met veel plezier. Met dit nieuwe seizoen worden 44 gebaren aangeleerd los van alle gebaren die er nog extra in voor komen. De meervoudige benadering van taal moedigt aan om te dansen, te praten, te gebaren en te lachen.Met dank aan Jingo, schoolmusical producent. De prachtige gearrangeerde en gezongen liedjes zijn in nieuwe stijl en afkomstig uit de bibliotheek van het leuke bedrijf van Cees West en Karin de Jongh. Het scenario van de film is op basis van het hoorspel van de Sinterklaas CD.


Publicatiedatum: 16 november 2020