Sencity Festival, ervaar kunst, muziek en verhalen met al je zintuigen

Ervaar kunst, muziek en verhalen met al je zintuigen. Sencity Festival is een belevingsfestival in Utrecht. Aromajockeys, foodjockeys, muziektolken en VJ’s nemen je mee op ontdekkingstocht in een interactieve wereld waar van alles te beleven valt: van muziek tot kunst, van workshops tot (un)spoken word performances en van talkshows tot wetenschap. Sencity Festival zet op zaterdag 17 september 2022 de Utrechtse poptempel TivoliVredenburg op zijn kop. Ben jij erbij?

Heb je ooit bedacht hoe je favoriete liedje ruikt, smaakt of voelt? Sencity Festival is geïnspireerd op het niet of minder kunnen horen van muziek. Daarom beleef je hier muziek met al je zintuigen! Waag een dansje op de trillende, lichtgevende dansvloer bij de optredens van CUT_, Brass Rave Unit en Mad Girls In Town. Proef de energie! Laat de muziektolken en visuals je verrassen met de pakkende teksten van Babs en Faske. En dompel je onder in live performances van KNARS en het Belgische KRANKk. Ervaar muziek als nooit tevoren!
Loop door de proeftuin van digitale zintuigen, trek je waarneming in twijfel bij de diverse inactieve kunstinstallaties of leer flirten in Nederlandse Gebarentaal. Het wetenschapsprogramma nodigt je uit om proefkonijn te worden van diverse zintuiglijke experimenten en toetst je perceptie van tijd in een interactief hoorcollege. Zorg dus dat je niet te laat komt. Verhalen krijgen in meerdere vormen een podium op Sencity Festival, maar hoe verschillend zijn die verhalen nu echt? De oplettende toeschouwer bepaalt.

Identiteit

Oscar Kocken en Selena den Besten ontvangen (inter)nationale gasten met bijzondere verhalen in hun talkshow. In de gesprekken staat het onderwerp identiteit centraal. Want hoe kun je een rolmodel zijn in een wereld die niet voor jou is ontworpen? En hoe kun je jezelf blijven? (Un)spoken Lab biedt een podium aan experimentele woordkunst. Onder begeleiding van Elten Kiene zoeken dove, slechthorende en horende en jongeren naar het verhaal dat zij willen vertellen. Laat je ontroeren en verwonderen door hun 'spoken en signed word' performances.

Meer informatie

Tijd: 18:30 - 04:00 uur
Waar: TivoliVredenburg - Vredenburgkade 11, Utrecht
Tickets: VVK €15 - aan de deur € 20,-

Informatie over de toegankelijkheid, bereikbaarheid, garderobe en betaalmogelijkheden van TivoliVredenburg vind je op hun website.

Bron: Sensity Festival

Publicatiedatum: 29 augustus 2022