Sencity Festival, een zintuigenprikkelende tocht door Tivoli Vredenburg

Sencity Festival is een belevingsfestival geïnspireerd op het niet of minder kunnen horen van muziek. Met zintuigprikkelende faciliteiten wordt muziek vertaald naar geur, smaak, tekst, beeld en trillingen. Daarnaast zijn er signdancers en gebaren-, schrijf- en muziektolken aanwezig. Sencity Festival slaat op 24 juli 2021 de handen ineen met de Utrechtse poptempel TivoliVredenburg voor een speciale editie van 'Walk The Line', een voorproefje van het festival dat op 18 september 2021 plaatsvindt. 

Onderweg maak je vier tussenstops in Ronda, Pandora, Hertz of Cloud Nine. Daar bieden ze muzikanten, dichters, bands en ensembles van eigen bodem een podium. Wie er op het podium staat blijft een verrassing, maar geen een dag is hetzelfde. Deze tour geeft je de unieke kans om in één bezoek diverse genres, kunstvormen en zalen te ervaren en zo te ontdekken waar TivoliVredenburg voor gemaakt is. Walk The Line en verbreedt je horizon.

Muziek, dans en een talkshow

De Utrechtse band Figgie maakt Nederlandstalige Indie-skater-rock. In intieme setting wordt Figgie vergezeld door een muziektolk. Producer en live-act Feiertag combineert elektronische muziek met live drums. Deze spetterende show beleef je op een trillende, lichtgevende dansvloer met zintuigprikkelende verrassingen. Choreograaf Nina van der Zouwen zet beweging in om te verbinden. Samen met dove danser Riva van Baardewijk en horende danser Gaby Berger ontwikkelt ze speciaal voor Walk The Line een voorstelling over de symbiose tussen twee werelden. Niemand minder dan Oscar Kocken (Lowlands Festival, Spijkers met Koppen, Zzzzzondag) is bevestigd als host voor Handtalks. Hij interviewt zes bijzondere en inspirerende gasten tijdens de talkshow die wordt ondersteund met een tolk Nederlandse Gebarentaal.

Corona

Op basis van de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen kan dit concert doorgaan met beperkte capaciteit en op anderhalve meter afstand. Op deze pagina vind je kort voor het concert up-to-date informatie over de op dat moment geldende coronamaatregelen.

Informatie over de toegankelijkheid, bereikbaarheid, garderobe en betaalmogelijkheden van TivoliVredenburg vind je op hun website.

Publicatiedatum: 23 juni 2021