Rondleiding in gebaren: Beeldhouwkunst Barbara Hepworth in Rijksmuseumtuinen

Elke derde zaterdag van de maand 15.00 - 16.30 uur organiseert het Rijksmuseum in Amsterdam rondleidingen voor slechthorende en dove bezoekers. Zo zijn er op zaterdag 16 juli, 20 augustus en 17 september rondleidingen over beeldhouwer Barbara Hepworth in de museumtuinen. Deze rondleidingen zijn gratis. Wel moet je even reserveren.

Beeld Rijksmuseum

Barbara Hepworth was een vernieuwer. Ze brak met tradities en vond nieuwe uitdrukkingsvormen met haar beeldhouwkunst. Als succesvolle vroeg 20ste-eeuwse vrouwelijke kunstenaar werd ze een internationaal rolmodel. Kenmerkend voor Hepworth wordt het doorbreken van het blok steen met gaten. De tentoonstelling geeft een overzicht van haar monumentale, late werk uit de jaren ‘60 en vroege jaren ’70. Deze rondleidingen starten onder de tent in de tuin. Toegang tot de tuintentoonstelling is gratis. Wel moet je even reserveren via het Rijksmuseum.

Museumbezoek

Wil je het museum bezoeken, dan moet je hiervoor een apart ticket aanschaffen.

Informatie en aanmelden

Meer informatie over de rondleidingen in gebarentaal vind je bij Kunst in Gebaren van het Rijksmuseum. Wil je op de hoogte blijven van de toegankelijke rondleidingen in het Rijksmuseum? Schrijf je in voor deze Nieuwsbrief.

Bron: Rijksmuseum

Publicatiedatum: 20 juni 2022