Rianne Veurman benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Rianne Veurman-Schoemaker (70) uit Winterswijk is zaterdag 26 oktober 2019 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de Koninklijke onderscheiding vanwege haar langdurige inzet als vrijwilliger voor de Stichting Hoormij/Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden (NVVS). Van harte gefeliciteerd Rianne met deze welverdiende onderscheiding! Bedankt voor al je energie en betrokkenheid!

Foto: Lydia ter Welle

Wim Aalderink reikte de onderscheiding uit tijdens de ledenvergadering van de NVVS Regio Gelderland-Oost in Winterswijk. Hierin nam zij afscheid als vrijwilliger van de Stichting Hoormij/NVVS.

Rianne heeft slechthorendheid in Nederland op de kaart gezet

Veurman, die zelf slechthorend is, is meer dan veertig jaar actief geweest als vrijwilliger bij de Stichting Hoormij/NVVS. Zij heeft veel gedaan aan voorlichting en educatie over slechthorendheid aan verschillende doelgroepen. Zij gaf les aan leerlingen op basisscholen om hen te waarschuwen voor geluidsoverlast en aan studenten die een verzorgende opleiding volgden om uit te leggen waar het verplegend personeel op moet letten als zij met slechthorende patiënten te maken krijgen. Binnen de afdeling Gelderland-Oost van de Stichting Hoormij/NVVS heeft Rianne diverse bestuursfuncties vervuld. Van juni 1998 tot april 2007 was zij algemeen bestuurslid. Vanwege een tekort aan bestuursleden heeft zij enige tijd de functies van secretaris (oktober 2015 tot maart 2016) en waarnemend voorzitter (maart 2015 tot maart 2017) ingevuld. Mede door haar inzet is de afdeling Gelderland-Oost blijven bestaan. Voor haar langdurige inzet voor de vele slechthorenden in Nederland is Rianne Veurman op 13 april 2005 benoemd tot Lid van Verdienste van de Stichting Hoormij/NVVS. Zij heeft slechthorendheid in Nederland op de kaart gezet.

Relevante links

Publicatiedatum: 28 oktober 2019