Prikkelarm Circus in Zwolle, Amsterdam, Leiden, Rotterdam en Utrecht

Hoort het circus niet juist de zintuigen te prikkelen? Jazeker, maar sommige mensen die erg prikkelgevoelig zijn, kunnen normaal gesproken niet van het circus genieten. Daarom ontwikkelde het Nationaal Zorgcircus samen met de Stichting Onbeperkt Genieten en Magic Circus deze voorstelling. Waar? Allereerst in Zwolle op vrijdag 20 maart 2020 en vervolgens in Amsterdam, Leiden, Rotterdam en Utrecht. Kom je ook? 

Foto: Piet-Hein Out

Prikkelarm

De reguliere circusvoorstelling Fifty-Fifty! van Magic Circus, het Nederlands Stadscircus wordt aangepast aangeboden. Alle harde knallen zijn eruit, het geluidsniveau is lager en stroboscopische lichteffecten worden vervangen door andere rustige lichtstanden. De lengte van de prikkelarme voorstelling is teruggebracht tot 40 minuten zonder pauze. Een overvolle tent is onmogelijk, het circus verkoopt slechts de helft van het totale aantal kaarten. Een stilteruimte is niet aanwezig, maar bij aankomst kunnen bezoekers wel direct plaatsnemen in de circustent om aan de omgeving te wennen.

De volgende voorstellingen zijn nog NIET in de verkoop:

Voorjaar - AMSTERDAM
Zomer - LEIDEN
Najaar - ROTTERDAM
Najaar - UTRECHT

Houd de website van Prikkelarm Circus in de gaten om op de hoogte te blijven van de exacte speellijst.

Inclusiviteit

Samen met het Nationaal Zorgcircus streeft Magic Circus naar sociale inclusiviteit. Onder het motto ‘Circus voor iedereen!’ worden speciale voorstellingen gegeven voor ouderen, gehandicapten, blinden, maar ook via de reguliere voorstellingen verbeterd men de leefbaarheid van stadswijken. In Nederland zijn er 6 miljoen mensen die in meer of mindere mate hinder ondervinden van de vele prikkels in onze samenleving. Als gevolg van onder andere hersenletsel, hyperacusis, HSP, burn-out en autisme. Het Nationaal Zorgcircus heeft gekeken hoe men de voorstelling Fifty-Fifty! van Magic Circus zo prikkelarm mogelijk kon maken zonder de magie en essentie van het circus aan te tasten. Er is humor, acrobatiek, poëtische momenten en betoverende luchtacrobatiek van circusprinsessen uit Duitsland en Polen. De verbazing, de charme en de gezelligheid van het circus zijn gebleven.

Informatie en kaarten

Kaarten kosten slechts € 15,- per persoon. De reguliere kortingsbonnen van Magic Circus zijn ook geldig voor deze voorstelling. Reserveren is mogelijk via Prikkelarm Circus.

Bron: Prikkelarm Circus

Publicatiedatum: 05 maart 2020