Oproep: Wil jij studenten Geneeskunde iets leren over wat het betekent om chronisch ziek te zijn?

Tijdens het tweede jaar van hun opleiding tot arts krijgen de studenten Geneeskunde van het UMC Utrecht een onderwijs onderdeel dat het Patiënten Volg Programma (PVP) heet. Tijdens dit PVP is het de bedoeling om de studenten te leren wat het betekent om chronisch ziek te zijn. Hoe gaat iemand om met een ziekte? Hoe gaat de familie ermee om? Heeft iemand zich moeten aanpassen? Welke zorg is er nodig? Docenten kunnen dat natuurlijk vertellen, maar het is veel beter om dat te horen van iemand die daar zelf mee moet leven.

Hoe werkt het?

De studenten krijgen in december 2020 een voorbereidende bijeenkomst in werkgroepen. Zij bezoeken je thuis twee keer om een gesprek met je te hebben over de verschillende aspecten van het leven met een chronische aandoening. Zij doen dit in groepjes van twee of drie studenten. Over deze bezoeken geven zij een presentatie in de werkgroepen. Jouw naam komt hier vanzelfsprekend niet in voor. Het is anoniem. Ben je tussen de 18 en 65 jaar en woonachtig in of dichtbij de stad Utrecht, dan nodigen zij je graag uit om deel te nemen.

Corona

Omdat wij niet weten hoe de situatie met betrekking tot het Coronavirus (COVID-19) zich ontwikkelt, is er ook een kans dat zij aankomend studiejaar de interviews digitaal of telefonisch gaan voeren.

Interesse en contact

Mocht je interesse hebben, dan kun je (het liefst per mail) contact opnemen met Wilma Slagmolen (maandag, dinsdag en donderdag) of Lisette Damstra (dinsdag, woensdag en donderdag) via w.slagmolen@umcutrecht.nl of L.G.C.vanZuijlen@umcutrecht.nl of via T 088 75 59 592.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Maaike Kok, coördinator Patiënten VolgProgramma
Universitair Medisch Centrum Utrecht

Publicatiedatum: 27 augustus 2020