Oproep: Visueel en auditief beperkte theaterbezoekers gezocht!

In opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) doet Significant APE onderzoek naar de toegankelijkheid van culturele instellingen voor mensen met een beperking. Hierbij gaat het om lichamelijke, psychische, verstandelijke en zintuigelijke beperkingen. Het ministerie wil inzicht hebben in de stand van zaken is benieuwd naar goede voorbeelden en belemmeringen uit de praktijk. Het onderzoek bestaat uit een inventarisatie van de literatuur, gesprekken met brancheorganisaties van culturele instellingen en mensen met een beperking of vertegenwoordigers van mensen met een beperking en klantreizen. Voor het onderdeel klantreizen willen zij 10 mensen met een visuele of een auditieve beperking uitnodigen die eerder een theater bezocht hebben. Iets voor jou? Meld je aan!

De klantreis workshops duren twee uur en vinden plaats op locatie van een theater of dansvereniging in omgeving Utrecht. De workshops staan gepland op de volgende momenten:
  • Klantreis workshop 1 bij het theater voor mensen met een visuele beperking:
    woensdag 19 augustus 2020 tussen 10.00 uur tot 12.00 uur bij Theater Kikker in Utrecht.
  • Klantreis workshop 2 bij het theater voor mensen met een auditieve beperking:
    woensdag 19 augustus 2020 tussen 14.00 uur tot 16.00 uur bij Theater Kikker in Utrecht. 

Zij houden zich bij de uitvoering van de klantreis-sessies aan de geldende RIVM-richtlijnen.

Meer informatie of aanmelden

Wil jij jouw ervaringen bij het theater of dansvereniging inzetten om cultuur nog toegankelijker te maken voor iedereen? Stuur dan een mailtje naar nikki.scholten@significant.nl en geef daarbij aan bij welke workshop je aanwezig wilt zijn. 

Bron en meer informatie: SIGNIFICANT APE 

Publicatiedatum: 15 juli 2020