Oproep: Heb je meerdere chronische aandoeningen? Dan is jouw hulp nodig!

Heb je meerdere (chronische) aandoeningen? Vul dan vooral de vragenlijst van de Patiëntenfederatie in! Ze willen graag weten waar je tegenaan loopt. Dit onderzoek gaat over het hebben van meerdere aandoeningen, in hoeverre die elkaar beïnvloeden, en wat de invloed is op de kwaliteit van leven. En over zorgverleners, regievoering en de rol en positie van patiëntenorganisaties. Het onderzoek staat al online en staat tot 1 juli 2022 open. Het invullen kost je ongeveer 10-15 minuten.

We weten inmiddels dat het hebben van meerdere (chronische) aandoeningen, multimorbiditeit of comorbiditeit genoemd, de komende jaren fors gaat toenemen. Het onderzoek is specifiek bedoeld voor mensen met meerdere aandoeningen. Is er bij jou geen sprake van meerdere aandoeningen, dan hoef je de vragenlijst NIET in te vullen. 

Je kan helaas de vragenlijst niet tussentijds opslaan, dus je zal deze in één keer moeten invullen. Dank alvast voor het invullen!

Vragen en/of opmerkingen

Mocht je enige onvolkomenheid of een fout opmerken in de vragenlijst, dan graag even bericht via m.degouw@patientenfederatie.nl.

Resultaten

De resultaten van het onderzoek worden in september gebundeld en kunnen patiëntenorganisaties helpen om mensen met meerdere (chronische) aandoeningen beter van dienst te zijn. Ze delen de uitkomsten tegen die tijd graag. 

Publicatiedatum: 17 mei 2022